Raw jahodový koláč bez ořechů

Petra Rybova Kuchařka:

Moučníky , Nepečené a mražené, Řezy s ovocem, bublaniny 5 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
11

Suroviny

Korpus:
1 hrnek mletých mandlí
1 hrnek mletých raw ovesných vloček ( můžete dát i jiná semínka či opět mandle)
1 lžička vanilky
2 lžíce kokosového oleje
2 plnější lžíce medu
špetka soli
kulatá forma průměr 22 cm
strečová folie na vystlání formy
Na ozdobu:
jahoda, lístky máty a meduňky
Jahodová náplň:
250 g jahod
1 vyzrálý banán
šťáva z 1/2 limetky
3 lžíce chia semínek
2 lžíce tekutého kokosového oleje
Čoko poleva:
2 lžíce rozehřátého kokosového oleje
2 lžíce kakaa
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus vše zpracujeme na lepkavou hmotu. Namačkáme do dortové či koláčové formy vystlané strečovou folií a zdvihneme asi 2 cm okraje. Odložíme do mrazáku a mezitím připravíme náplň.

  2. Jahody a banán rozmačkáme vidličkou nahrubo a přidáme vše ostatní. Nakonec zapracujeme kokosový olej, bude se zdát, že se nechce spojit, ale nakonec ho unavíte :)

  3. Jahodovou náplň nalejeme do připraveného korpusu a dáme ztuhnout do mrazáku asi tak na 40 min. Při kontrolování uvidíte jak koláč tuhne.
    Dozdobíme polevou, jahůdkou, lístky a vytáhneme z formy. Sundáme folii a můžeme podávat.
    Skladujeme v lednici max. tři dny.

  4. Na čoko polevu vše vymícháme metličkou - můžete přidat oblíbené sladidlo v podobě medu, agáve sirupu aj....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Raw jahodový koláč bez ořechů

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo