Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia s bramborami a šunkou

Focaccia patří jednoznačně mezi oblíbené pečivo napříč Evropou, u nás také již zdomácněla. Připravit si můžeme její variantu z kynutého těsta, do kterého nastrouháme také brambory a přidáme sýr se šunkou. Na povrchu těsta by pak neměly chybět olivy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kasikova.ver

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min včetně doby kynutí

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rozdrobené droždí zalijeme vlažným mlékem, přidáme cukr a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Krok 2: Do jiné mísy nastrouháme zchladlé uvařené brambory, promícháme je s moukou, solí, pepřem, vejcem a olejem. Krok 3: Přidáme kvásek, kostičky sýra, šunky a vypracujeme tužší těsto. Necháme v teple vykynout. Krok 4: Pak těsto rozprostřeme na plech a po 15 minutách potřeme žloutkem rozmíchaným s trochou vody. Na povrch těsta zapícháme olivy, posypeme rozmarýnem a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut na 180 °C.

TIP: Co dalšího můžeme připravit u oliv

Zveřejněno 18. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk606

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk606

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Focacciu jsem nikdy nezkoušela, ale tenhle recept byl skvělý. Trochu jsem se bála, jak těsto dostanu na plech, ale stěrkou to šlo snadno a vůbec se na ni nelepilo. Určitě někdy budu péct znovu!

S brambory jsem ještě recept neviděla. Jakou má konzistenci? Je taky taková nadýchaná jako klasická?

Suroviny:
droždí, mléko, cukr krystal, brambory, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, vejce, žloutek, olej olivový, sýr, šunka, olivy černé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu