Perník s dýní
Vůně perníku a chuť dýně, to jsou dva typické znaky podzimu. A že ony komponenty spolu skvěle ladí, to vám předvedou v tomto moučníku. Nadýchaný perník na plechu je doplněný polevou z hořké čokolády a tvoří úplnou symfonii chutí.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměrech 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 681 kJ / 5 182 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,92 g |
| Tuky | 204,93 g |
| Vláknina | 43,25 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 360 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 716,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme předehřívat na 175 °C. Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Dýni očistíme. Pokud je třeba, tak i oloupeme (dýně hokaido se loupat nemusí). Vydlabeme semínka. Čistou dužinu nastrouháme nahrubo. Odebereme 1,5 hrnku a zbytek použijeme v jiném receptu.
Krok 3: Dýni dáme do misky. Přidáme ostatní uvedené suroviny na těsto. Mléko přiléváme postupně dle potřeby. Průběžně mícháme. Výsledkem by měla být hladká, tužší, ale stále tekutá, konzistence.
Krok 4: Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do vyhřáté trouby při 175 °C po dobu asi 25-30 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí. Pokud ji po vpichu vytáhneme suchou, je perník upečený. Necháme vychladnout.
Krok 5: Připravíme polevu. Čokoládu pozvolna rozpustíme s máslem (nebo Herou). Stále mícháme, až se hmota dokonale spojí.
Krok 6: Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou a necháme ji ztuhnout.
Zveřejněno 6. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGqL
Moje poznámka
Perník s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGqL
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 4 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 6 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 10 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 minutami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 1 hodinou
Svačinové sendviče
Kajkajak před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 2 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 3 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 4 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 4 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 4 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 4 hodinami
Tématické fráze:
perník z dýně,
perník s dýní,
top recepty z dýně,
perník s dýně,
dynovy pernik,
perník dýně,
co s dyni,
perník,
perník z dýní,
recepty s dýní,
recept perník z dýně,
recept perník s dýní,
perníčky z dýně,
recepty z dýni,
pernik s dyni recept,
perníky z dýně,
perník na plech,
co s dýní?,
dýně perník,
perník recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
prášek do perníku,
cukr vanilkový,
olej,
dýně,
vejce,
kakao,
mléko,
čokoláda na vaření,
tuk,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (8)