Bulharská čočka
Bulharská čočka je sytý a voňavý pokrm, ve kterém se jemná červená čočka snoubí se sladkou paprikou, rajčaty a kousky uzeného masa. Aromatické bylinky a koření dodávají jídlu plnou chuť, ideální pro vydatný oběd či večeři.
Postup přípravy
Krok 1: Červenou čočku přebereme, propláchneme a vaříme ve vroucí vodě zhruba 5-7 minut do změknutí. Poté čočku scedíme a dáme stranou.
Krok 2: Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky, rajčata na kostky. Tymián a oregano opláchneme a osušíme. Lístečky odtrhneme a nasekáme.
Krok 3: Ve velké pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme cibuli a orestujeme uzené maso. Přidáme bylinky, mletý pepř, rajský protlak, vše krátce opečeme a zaprášíme lžičkou sladké papriky.
Krok 4: Pak do pánve vložíme papriky, polovinu rajčat, mírně osolíme, promícháme, lehce podlijeme vodou a podusíme.
Krok 5: Nakonec vmícháme uvařenou čočku a zbylá rajčata. Přebytečnou tekutinu vyrestujeme, pokud je třeba, dochutíme směs solí a podáváme.
Zveřejněno 17. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulharská čočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yVzZ
Moje poznámka
Bulharská čočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yVzZ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Suroviny:
maso uzené,
čočka červená,
paprika čerstvá bílá,
rajče,
cibule,
protlak rajčatový,
koření oregáno čerstvé,
tymián čerstvý,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl,
olej
Komentáře (1)