Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou

Hruškový koláč s tvarohovou náplní a kokosovou drobenkou je skvělým moučníkem pro všechny, kdo mají rádi jemné a vláčné dezerty. Kombinace šťavnatých hrušek, krémového tvarohu a voňavého kokosu bude pohlazením pro vaše ústa.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Přidáme moučkový cukr, máslo, vejce a kakao. Krok 3: Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vyválíme kulatý plát. Těsto namačkáme do formy a okraje vyvýšíme. Krok 4: Tvaroh prošleháme s cukrem, vajíčkem, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem. Takto připravenou náplň rozetřeme na těsto. Krok 5: Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Plátky hrušek rozložíme na tvarohovou náplň. Krok 6: Z kokosové mouky, cukru a másla vytvoříme mnutím prsty drobenku. Připravenou drobenkou koláč hojně posypeme. Krok 7: Koláč vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut. Krok 8: Upečený koláč necháme vychladnout. Poté koláč pocukrujeme a nakrájíme na klínky.

TIP: Hruška s jemným tvarohovým krémem podle ČSN

Zveřejněno 22. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1gm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1gm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, kypřící prášek, kakao, tvaroh měkký, cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, mléko, hruška, cukr skořice, moučka kokosová, cukr moučkový, máslo, máslo, kokos

Přidat fotografie receptu