Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková buchta s tvarohem

Hledáte inspiraci na opravdu rychlý a výborný moučník? Vyzkoušejte tento recept na buchtu, která je do hodinky na stole. Díky jablkům je krásně vláčná a zdobení z tvarohu a zakysané smetany jí skvěle sedne.

Hodnocení receptu je 4,8 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 40 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 257 kJ /
5 559 kcal
Bílkoviny128,98 g
Tuky216,85 g
Vláknina42,40 g
Cholesterol 669 mg
Sodík 910 mg
Sůl2,63 g
Sacharidy741,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Krok 2: Hluboký plech vysteleme papírem na pečení a troubu zapneme na 190 °C. Krok 3: Smícháme mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek do pečiva a skořici. Přidáme vejce, nastrouhaná jablka, rum a olej. Podle potřeby a šťavnatosti jablek doléváme mléko a vymícháme do polotuhého těsta. Krok 4: Nalijeme na připravený plech a vložíme do trouby. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 25–30 minut. Upečenou buchtu vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Krok 6: Než buchta vychladne, vyšleháme tvaroh s máslem, zakysanou smetanou a cukrem. Krém natřeme na vychladlou buchtu a posypeme nastrouhanou čokoládou.

TIP: Nejlepší jablečné moučníky

Zveřejněno 31. 1. 2016

Poznámka autorky mika59

Hrnek o objemu 250 ml. Když potřebujete rychlejší verzi, stačí buchtu jen pocukrovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgLE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgLE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dokonale šťavnatý korpus :) nahoru jsem do tvarohu přidala mascarpone a trochu podzimní směsi koření a je to mňamózní moučník

veronika_straka: Moc děkuji 🌺🍀

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Byly vynikající

Vladislav.: Moc děkuji..😉

klukodvody: Tak to mám radost:-K I vám přeji hezký den:-K

mika59: Moc děkujeme a asi budeme závislí no a sousedi už chtějí recept. Moc zdravíme a krásný pohodový den.

klukodvody: No já jsem to tam nenapsala, dopíšu to. V kelímku je hodně řídký, spíše na pomazánky. Jsem ráda, že vám i přesto chutnalo.:-K:-K

mika59: No právě že ne. Dali jsme kelímek. Díky a fantazie to je i tak.

klukodvody: Bude to asi tvarohem, jaký jste dali, kostku?

Krásný večer. Mám prosbu. Dnes jsme dělali, je výborná ale ten tvaroh se nám moc nepovedl. Neztuhnul. Asi někde děláme chybu. Prosíme o radu . Díky a moc zdravíme.

tara23: Děkuji moc:-K:-K

ted jsem upekla a hned musela ochutnat. jedním slovem skvělá

zujali: Máslo se dá nahradit dalším tvarohem..:-K

To pomazánkové máslo tam musí být? Nedá se něčím nahradit?

Dobrota… 👌😋

Trošku připomíná tiramisu...výborná a není suchá

Tématické fráze:
buchta s tvarohem a jablky, tvarohová buchta s jablky, buchta s jablky a tvarohem, rychla buchta s tvarohem a jablky, buchta s tvarohem, buchta s jablky, úžasně rychlá tvarohová buchta s jablky, jablkovo tvarohová buchta, jablkova buchta, nejlepší jablková buchta, tvarohová buchta na plech s jablky, drobenková buchta s tvarohem a jablky, buchta s tvarohem jablky, buchty s jablky a tvarohem, tvarohove buchty, tvarohovo jablkova buchta, jabkova buchta s tvarohem, jablecna buchta s tvarohem, buchta z tvarohu, buchty s jablky

Suroviny:
jablko, mouka polohrubá, cukr krupice, olej, kakao, vejce, mléko, kypřící prášek do pečiva, rum, skořice mletá, tvaroh plnotučný, pomazánkové máslo, smetana zakysaná, cukr vanilkový, cukr moučkový, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu