Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z pečené mrkve

Polévka z pečené mrkve v sobě spojuje přirozenou sladkost zeleniny s jemně nasládlou karamelovou chutí, kterou získá pečením. Díky zakysané smetaně a koření je krémová, lehce pikantní a skvěle zahřeje i zasytí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Mrkev oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme. Krok 2: Cibuli a mrkev přendáme do kastrolu, přidáme dvě lžíce oleje, nasekaný česnek, trochu soli, mletý pepř a špetku zázvoru.  Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Pak přilijeme trochu vývaru a rozmixujeme. Krok 4: Naředíme zbylým vývarem a prohřejeme. Zjemníme smetanou, dochutíme podle potřeby solí a mletým pepřem.  Krok 5: Při podávání zdobíme nasekanou petrželkou a nastrouhanou mrkví.

TIP: Mrkev ve slaných i sladkých pokrmech

Zveřejněno 2. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečené mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ853

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečené mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ853

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, cibule, česnek, vývar hovězí, smetana zakysaná, olej, sůl, pepř mletý, zázvor mletý, petrželka, mrkev

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu