Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinové pusinky

Lehké jako obláček a sladké tak akorát. Pusinky budou ladit s džemem, malinovým pyré nebo mrazem sušenými malinami. Uzavřené v dóze vydrží i několik týdnů. Ideální ke kávě, nebo jako jedlý dárek.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pejsek pejsek

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 031 kJ /
2 397 kcal
Bílkoviny45,39 g
Tuky18,10 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy508,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu začneme nahřívat na 170 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Vejce dobře ušleháme s cukrem, přidáme malinový džem a po lžičkách lechce vmícháme mouku. Krok 3: Na vymazaný plech klademe lžičkou malé hromádky, které pečeme v mírně vyhřáté troubě na 170 °C asi 10 minut. Krok 4: Před podáváním přizdobíme čerstvým džemem.

TIP: Malinové dobroty

Zveřejněno 15. 9. 2010

Poznámka autorky pejsek

Plech vymazávám voskem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Malinové pusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXm6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Malinové pusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXm6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ideální pro milovníky malin.

:-K Opravdu se nepřidává máslo?:-8

;-)Super oprava:-)teď by to mělo být OK:-pale já už nepeču:-))ještě mám celou várku od minula:-O:-D

Aničko, hluboký úklon před tebou!!:-O:-O:-O Já myslela, že jsem pohotová, ale kam se hrabu na tebe a na tvou odvahu. Smekám a za foto dávám veliký plus.
Zjistila jsem, že Terezce je 9 let, takže bod i pro ní a pochvala. Je moc hezké, že se ti vaření a pečení líbí;-):yes::yes::yes:

Tohle změkne po namočení do čaje :-D:-D

:-OPromiňte všichni-zapomněla jsem dodat,pekla jsem 10 minut na minimum.Já osobně bych doporučovala jíst až po uležení,tak týden,14 dní:-/
Terezko u vás to konzumujete kdy:-?;-)

:-/Strávila jsem necelou hodinu v kuchyni:-Oa tento recept vyzkoušela:je to strašně sladké a chutná jako rozpuštěná cukrová vata;-)
Terezko,jen menší doplnění ke tvému receptu:
hromádky dáváme víc od sebe,při pečení se roztékají a po upečení sundávat z plechu až po vychladnutí,jinak se rozpadají.Já mám plynovou troubu-pekla jsem v předehřáté 10 minut a použila jsem pečící papír povoskovaný,co se běžně prodává a na 2 plech silikonovou podložku.
Z této dávky těsta bylo 87 kousků;-)
Fotky dodám za chvilku:-)

O potírání plechu včelím voskem vím, ale nikdy jsem to nezkoušela a i na netu je dost cukroví, které se na vosku potřeném plechu peče. Ale jako druhá varianta je vesměs uváděn i tuk.

Jani, šla jsem se podívat do staré kuchařky :-O. Tam se skutečně píše u pěnového (bílkového) cukroví o plechu tence potřeném voskem (předpokládám, že včelím):-)). Dnes určitě použijeme pečící papír.

Voskem pomazaný plech?:-O Terezo, nemyslela jsi pečící papír? Právě u tady toho receptu by se fakt hodilo foto. Vůbec si to neumím představit, přitom to může být super, ale musela bych to fakt vidět.;-)

Nechme mládí, ať se vydovádí :-D:-D

Pejsku - Terezko:-) název pusinky mi vybavuje klasické bílkové pusinky, ale do tvých přijdou žloutky a hr. mouka:-O. Spíš mi to tedy přijde jako piškotové hromádky. Jak prosím tě chutnají? Děkuju:-).

Přiznám se, že si neumím nějak představit péct na plechu vymazaném voskem ... a na mírném ohni ...

Tématické fráze:
malinové cukroví, pěnové pusinky, vánoční cukroví recepty s fotkou, jak dlouho vydrží pusinky, snehove malinove pusinky, proc se roztekaji snehove pusinky, malinové sněhové pusinky, piskotove pusinky, pusinky s džemem, snehove pusinky jak dlouho vydrzi, sněhové pusinky a džemem, jak dlouho vydrží bílkové cukroví, pusinka, proč se roztékají ořechové pusinky, pěnové kokosky, malinové kokosky, malinové hromádky, pusinky piškotové, pěnový pusinky recept, malinové sněhové pusinky recept

Suroviny:
cukr krupice, mouka hrubá, vejce, džem malinový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu