Beskydský bigos
Tradiční polský pokrm plný výrazných chutí pořádně zasytí i zahřeje. Voňavý špek, houby, dva druhy masa, kysané i čerstvé zelí a klobáska se v tomto jídle dobře doplňují a vše spojuje červené víno.
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na kousky a ve větším hrnci ho necháme rozpustit. Houby namočíme do vody. Cibule nakrájíme a zpěníme na špeku.
Krok 2: Oba druhy masa nakrájíme na kostky, přidáme do kastrolu a orestujeme. Osolíme, opepříme, zaprášíme červenou paprikou, přidáme kmín, nové koření a bobkový list a podlijeme vínem.
Krok 3: Promícháme, přiklopíme a necháme 1 hodinu dusit při mírné teplotě. Pak do kastrolu přidáme nakrájené kysané i čerstvé zelí a namočené houby i s vodou.
Krok 4: Dusíme dalších 40 minut. Ke konci dušení ještě vsypeme nakrájenou klobásu.
Krok 5: Podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 16. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beskydský bigos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkY7x
Moje poznámka
Beskydský bigos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkY7x
Nejnovější recepty
Salát Beluga
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová roláda plněná houbami a slaninou, celerové pyré
Přidáno před 13 hodinami
Plněné bramborové knedlíky škvarky a houbami
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vaječná tlačenka
magdalenka před 6 minutami
Smažený lilek
magdalenka před 12 minutami
Svatomartinské rohlíčky
magdalenka před 21 minutami
Vepřové maso na paprikách
jubull před 22 minutami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 29 minutami
Smetanovosýrová česnečka
magdalenka před 36 minutami
Martinské rohlíčky
boomgo před 3 hodinami
Hovězí svíčková na smetaně
JirkaB před 8 hodinami
Sachr dort z jablek
KristinaT před 8 hodinami
Tiramisu roláda s Mascarpone
agibail před 9 hodinami
Suroviny:
špek,
houby sušené,
cibule,
plecko vepřové,
kližka hovězí,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
koření nové koření,
bobkový list,
víno červené,
zelí kysané,
zelí hlávkové,
klobása
Komentáře (2)