Frankfurtská polévka
Hustá, sytá a voňavá – frankfurtská polévka patří mezi oblíbené české klasiky. Jejím základem jsou kousky brambor s opečenými kolečky párků nebo jiné uzeniny. Tato polévka je ideální jako vydatná večeře z jednoho hrnce.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Na troše oleje v hrnci osmahneme lehce dozlatova očištěnou a drobně pokrájenou cibuli, přidáme kolečka párků a orestujeme.
Krok 3: Pak přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku, sójovou omáčku a zamícháme. Vložíme pokrájené brambory, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme téměř doměkka.
Krok 4: Hotovou polévku zahustíme záklechtkou (promícháme vodu s moukou), 15 minut provaříme a polévku dle potřeby dochutíme bylinkami.
Zveřejněno 9. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Frankfurtská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR654
Moje poznámka
Frankfurtská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR654
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 18 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 18 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 2 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 2 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 2 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 3 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 3 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 3 hodinami
Mila kuličky
Marule před 4 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 5 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 6 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 23 hodinami
Suroviny:
brambory,
párky,
cibule,
olej,
paprika sušená uzená,
česnek,
voda,
omáčka sojová,
mouka hladká,
libeček sušený,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)