Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexický guláš sypaný sýrem

Kvalitní hovězí maso je skvělý základ každého guláše. Drobná obměna však nikdy neuškodí. Stačí přidat sterilovaný hrášek, kukuřici a špetku uzené papriky, a rázem vznikne lahodná variace s jemným nádechem mexické kuchyně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli i česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nastrouháme najemno nebo utřeme nožem. Hrášek a kukuřici scedíme. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Krok 2: Hovězí maso očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme dle chuti. Krok 3: Na oleji orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme maso, které zatáhneme ze všech stran. Krok 4: Poté přidáme půlku česneku, rajčatový protlak a uzenou papriku. Zamícháme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Krok 5: Jakmile je maso měkké, přidáme hrášek a kukuřici. Guláš zahustíme záklechtkou, provaříme a dle potřeby dochutíme solí, pepřem a zbylým česnekem. Krok 6: Podáváme s rýží nebo knedlíkem a nastrouhaným sýrem.

TIP: Druhy rýže a jejich využití

Zveřejněno 10. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEXj

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEXj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krk hovězí, hrášek sterilovaný, kukuřice sterilovaná, sýr tvrdý, protlak rajčatový, cibule, česnek, mouka hladká, paprika sušená uzená, olej, cukr krystal, pepř mletý, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu