Bramboračka dvou barev
Věděli jste, že klasickou bramboračku s houbami lze vylepšit přidáním batátů? Batáty obsahují velké množství vitamínu A a C, dodají tělu více energie a proto jsou vhodné pro nadcházející chladnější období. Určitě si pochutnáte.
Postup přípravy
Krok 1: Použijeme-li sušené houby, namočíme je do misky se studenou vodou alespoň na 2 hodiny. Můžeme je máčet i přes noc. Čerstvé houby očistíme, krátce opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Brambory, batáty, cibuli a česnek očistíme, případně omyjeme. Brambory a batáty nakrájímea kostky, cibuli nadrobno a česnek na nudličky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
Krok 3: Na 1 lžíci oleje dáme restovat slaninu a cibuli. Přidáme polovinu česneku, brambory, batáty i houby. Zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Vaříme doměkka.
Krok 4: Z vejce, mouky, krupice a 1 lžíce oleje vytvoříme hustější těsto na nočky. Je-li těsto řídké, přidáme podle potřeby mouku i krupici.
Krok 5: Do hotové polévky zavaříme nočky, které tvoříme pomocí kávové lžičky. Až vyplavou na povrch, jsou hotové.
Krok 6: Podle potřeby můžeme polévku zahustit krupicí a dochutit solí, pepřem, majoránkou a zbylým česnekem.
Zveřejněno 10. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka dvou barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY66R
Moje poznámka
Bramboračka dvou barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY66R
Nejnovější recepty
Knedlíky se slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Pečené brambory se slupkou
Přidáno před 1 hodinou
Fazolové lusky na slanině s česnekem
Přidáno před 1 hodinou
Ražniči tří barev na plechu
Přidáno před 2 hodinami
Karamelizovaná cibule
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kostky bratislavské
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská polévka s fazolemi
Ivyjg před 29 minutami
Kynutý makový závin
magdalenka před 32 minutami
Koule na zelí v pomalém hrnci
magdalenka před 1 hodinou
Segedín z trouby
magdalenka před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto
magdalenka před 1 hodinou
Bábovka olejová
FilipRieger před 2 hodinami
Zapečené filé na másle
Sahula před 2 hodinami
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 2 hodinami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 3 hodinami
Tarhoňa pečená v rajčatech
Podry před 3 hodinami
Suroviny:
brambory,
batáty,
česnek,
cibule,
slanina,
houby,
olej,
vejce,
krupice,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
voda
Komentáře (1)