Dušené hovězí na rajčatech, s bylinkami

cathleen Kuchařka: cathleen

Hovězí maso 3 názory

Suroviny

800 g hovězí přední
50 g anglické slaniny
2 lžíce sádla
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
150 ml suchého červeného vína
400 ml krájených rajčat
3-5 řapíků celeru
bouquet garni (tymián, petržel, bobkový list i kousek rozmarýnu)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
    Takto připravené ho osmažíme na sádle a vyjmeme ho bokem. (Nejlépe se připravuje v těžkém litinovém hrnci.)

  2. Do hrnce po mase vhodíme kostky anglické slaniny, rozpustíme ji a osmahneme na ní krájenou cibuli a drobně krájený celer.

  3. Do hrnce vhodíme zpět maso, přilijeme víno a asi 15 minut provaříme. Přidáme rajčata, svázané bylinky, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme doměkka.
    Podáváme s mačkanými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené hovězí na rajčatech, s bylinkami

Tématické fráze: hovezi na rajcatech recept na hovězí přední cibule rajčata paprika hovězí maso na rajčatech dušené hovězí přední dušená rajčata recepty - dušené přední hovězí maso dušené přední hovězí recepty na hovezi predni dusene. hovězí přední na rajčatech hovezi na peprice a rajcatech dušené hovězí na paprikách hovězí přední dušené recept hovězí přední dušené recept na dušené hovězí kostky na paprice a rajčatech recepty přední hovězí maso dušené dušené hovězí na na paprice pepřice dušené hov maso na rajčatech a paprice hovězí na rajčatech a paprikách predni hovezi mrkev rajce paprika recepty