Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí quesadilla

Z Mexika pochází oblíbená quesadilla, naplněná tortilla se sýrem, přehnutá na polovinu a opečená na pánvi. Tortillu můžete naplnit tím, co máte rádi, fantazii se meze nekladou. Vyzkoušejte quesadillu plněnou kuřecí směsí, mozzarellou a ementálem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mozzarellu necháme okapat na sítku a poté ji nakrájíme na plátky. Ementál nastrouháme nahrubo. Krok 2: Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu osolíme, okořeníme červeným pepřem a promícháme. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kapii omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Bazalku a petrželku nasekáme. Krok 4: V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí maso. Přidáme cibuli, kapii, rajčatový protlak a podle chuti chilli. Mírně podlijeme vodou a dusíme do té doby, než se vydusí všechna tekutina. Krok 5: Masovou směs dochutíme česnekem, popřípadě přisolíme a promícháme. Krok 6: Směs rozdělíme na tortilly, poklademe mozzarellou, posypeme ementálem a nasekanou bazalkou. Krok 7: Tortilly přehneme na polovinu a z obou stran opečeme na pánvi. Krok 8: Hotové tortilly přendáme na talíře. Pokapeme smetanou, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme se salátem.

TIP: Tortilly - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 14. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuřecí quesadilla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RDML

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuřecí quesadilla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RDML

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso kuřecí, cibule, česnek, protlak rajčatový, kapie, sýr mozzarella, sýr ementál, tortilla, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, pepř červený, chilli, olej, petrželka zelená, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu