Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kung-pao po Česku

Asijská kuchyně je oblíbeným zdrojem inspirace. Sází na rychlou přípravu, snadný postup a čerstvou zeleninu. Vyzkoušejte české kung-pao, kde se kuřecí maso, křupavá zelenina a arašídy spojí s kořením a sójovou omáčkou v dokonalý pokrm.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, mrkev a papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Řapíkatý celer a pórek omyjeme a nakrájíme na kousky. Kukuřici slijeme z nálevu. Krok 2: Kuřecí maso nakrájíme na kousky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme se solamylem, aby bylo maso dobře obalené. Krok 3: Ve wok pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a restujeme ho, dokud se nezatáhne. Krok 4: Poté přidáme veškerou připravenou zeleninu s arašídy a restujeme přibližně 10 minut tak, aby zelenina zůstala na skus. Krok 5: Nakonec přidáme sójovou omáčku a kari koření, vše důkladně promícháme, podlijeme vodou a necháme zvolna zredukovat.

TIP: K čemu je dobrý solamyl

Zveřejněno 18. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuřecí kung-pao po Česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6W7L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuřecí kung-pao po Česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6W7L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, paprika, mrkev, pórek, celer řapíkatý, kukuřice sterilovaná, nesolené arašídy, solamyl, koření kari, omáčka sojová, pepř mletý, sůl, olej, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu