Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí bílé hlávkové zase jinak dělané

Bílé hlávkové zelí nemusí být pokaždé stejné — tahle úprava mu dodá svěžest, jemnou sladkost a nový šmrnc, aniž byste museli sáhnout po složitých ingrediencích. Rychlé, chutné a skvělé jako příloha k masu i jen tak samotné.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zelí zbavené košťálu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli sloupneme a nasekáme na kostičky. Slaninu nakrájíme na čtverečky a sloupnutý česnek utřeme se solí. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme malý kousek sádla a slaninu orestujeme, aby pustila tuk.
Přidáme cibuli a restujeme do mírně zlaté barvy. Poté přidáme papriky, kmín, česnek a necháme rozvonět. Krok 3: Do pánve vložíme zelí, osolíme, opepříme a vše promícháme, dle potřeby podlijeme 50-80 ml horké vody. Krok 4: Přikryté poklicí za občasného míchání a podlití 2 lžícemi vody dusíme na zmírněném stupni tepla do změknutí. Přidáme rajčatovou pastu a dle chuti dosladíme nebo dosolíme, ještě minutu podusíme a odstavíme. Krok 5: Podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky, mírně omaštěnými sádlem se smaženou cibulkou. Dobré je ale i s krajícem čerstvého chleba.

TIP: Hlávkové zelí je chutná a zdravá zelenina

Zveřejněno 19. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7AM

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7AM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí bílé, cibule, sádlo, slanina farmářská, česnek, paprika sušená uzená, koření paprika maďarská, kmín drcený, pasta rajčatová, sůl, pepř mletý, cukr, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu