Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepičí polévka se zázvorem z PH

Poctivá slepičí polévka z pomalého hrnce přijde k chuti v chladných dnech. Dlouhé vaření dodá vývaru sílu i bohatou chuť. Talíř této horké polévky pomůže v boji proti nachlazení. Zázvor dodá polévce lehce pikantní nádech.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Doba přípravy 285 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 265 min

285 min (20 min příprava + 265 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Slepici očistíme a vložíme do nádoby pomalého hrnce. Krok 2: Cibuli neloupeme, pouze omyjeme. Mrkev, petržel a celer omyjeme. Polovinu zeleniny nakrájíme najemno. Zbylou zeleninu ponecháme v celku. Zázvor oloupeme. Krok 3: Do nádoby hrnce vložíme omytou zeleninu v celku a cibuli. Přidáme celý pepř, mírně osolíme a zalijeme vodou. Krok 4: Vývar vaříme na stupeň High 4 hodiny. Krok 5: Slepici vyjmeme, necháme trochu zchladnout a obereme maso z kostí. Část masa nakrájíme na kousky. Krok 6: Vývar přecedíme do hrnce na polévku, dáme na sporák a přivedeme k varu. Krok 7: Do vývaru přidáme jemně nakrájenou zeleninu, oloupaný zázvor a vaříme ještě 10–15 minut. Krok 8: Zázvor vyndáme a polévku dochutíme solí. Krok 9: Zavářku do polévky uvaříme zvlášť. Krok 10: Zavářku i maso rozdělíme na talíře, zalijeme horkou polévkou a doplníme petrželkou.

TIP: Vaření v pomalém hrnci - oblíbené recepty

Zveřejněno 27. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2BV

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2BV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
slepice, mrkev, petržel, celer, cibule, pepř, zázvor, sůl, petrželka hladkolistá, zavářka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu