

Balkánská domácí bageta
Suroviny
- 350 ml vody
- 1 vejce
- 600 g hladké pšeničné mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžičky cukru
- 30 g čerstvého droždí
- 3 lžíce olivového oleje
- olivy podle chuti (já dala černé asi 12ks)
Postup přípravy receptu
Těsto dáme zadělat do pekárny nejdříve mokré suroviny a pak suché. Nejdříve ale rozšleháme vajíčko do vody.
Zapneme na program těsto 900 g. Poté těsto vytvarujeme do bagetek, necháme ještě chvilku kynout a pečeme na 180°C cca 45 minut.
Poznámka od kuchařky
Z těsta lze upéct i chléb,houstičky.
Můžeme péct i přímo v pekárně ale pozor na malé pekárny je to velké množství takže do malých pekáren doporučuji spočítat si množství tak aby bylo menší.Místo oleje a oliv můžeme dát také jen koření nebo semínka.Program na pečení v pekárně 1 Basic hmotnost 900g, kůrka světlá - light.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Balkánská domácí bageta
-
Dana61:No tak musíse to kontrolovat a cca jsem těch 45 minut pekla no
-
určitě chutné bagetky
ale ta doba pečení bagetek se mi zdá dlouhá
-
helena99:Dobrý den.ano těsto kyne ještě před tvořením baget a pak ještě chvíli po vytvořením baget.
-
chci se zeptat, nemám pekárnu, neznám tedy program těsto 900g a budu je vytvářet ručně. Je to tak, že těsto před finálním tvořením baget v pekárně ještě kyne? Nebo se jen zpracuje a nechá kynout až po vytvoření jednotlivých baget? Díky
-
-
jarda Kadic:No chybička vložilo se mi to dvakrát.Nejdřív se to nechtělo na stránku nahrát a tak jsem změnila název receptu a pak se to nahrálo dvakrát
.Ale už je to OK
-
Já si myslel, že jsem opivnen, viděl jsem 2x, ale už je to v pořádku.Dal jsem bodik“dvojčeti receptu tak teď dávám sem
-
Někde se stala chybička, že je to tady 2x za sebou, že? Jinak super!!! Líbí se mi ta bageta!