Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře

Máslem a kmínem vonící carpaccio připravené ze zdravých, pevných hříbků může být výborným předkrmem nebo netradičním hlavním chodem. Tenké plátky hříbků, ozdobené žloutkovou emulzí, gratinujeme přímo na talíři a před podáváním ozdobíme hříbkovými škvarečky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Extrakurzy.cz

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvé pravé hříbky (musí být pevné, aby se daly nakrájet) očistíme a hlavičky oddělíme od nožek. Z hlaviček nakrájíme tenoučké plátky. Krok 2: Připravíme talíř, který bohatě vymažeme máslem, posypeme solí a drceným kmínem a po celé ploše na něj vyskládáme plátky hříbků. Krok 3: Do mísy dáme 3 žloutky, osolíme, opepříme, okořeníme mletým kmínem a vyšleháme ruční metličkou. Krok 4: V rendlíku rozpustíme máslo, ale příliš nezahříváme, abychom jím žloutky neuvařili. Máslo tenkým praménkem přiléváme do žloutkové směsi a stále šleháme. Hotovou žloutkovou směs přelijeme do lahvičky na servírování. Krok 5: Hříbky na talíři polijeme zbytkem rozpuštěného másla, osolíme a okmínujeme. Ozdobně polijeme žloutkovou směsí z lahvičky. Gril rozehřejeme na 230 °C a gratinujeme pod ním hříbky na talíři 3-4 minuty. Krok 6: Nožičky hřibů nakrájíme na drobné kostičky, rychle a zprudka je orestujeme na rozpálené pánvi s kapkou oleje. Do pánve přidáme kousíček másla a houbové škvarečky promícháme. Krok 7: Zpod grilu vytáhneme talíř s hříbky, škvarečky na pánvi osolíme a okořeníme špetkou drceného kmínu. Na talíř s hříbky nastrouháme trochu parmezánu, ozdobíme trochou houbových škvarečků a můžeme přidat i několik tenoučkých plátků hlaviček syrových hříbků.

TIP: 16 oblíbených receptů na předkrmy

Zveřejněno 10. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2LEM

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2LEM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houba hřib, máslo, žloutek, parmazán, sůl, kmín drcený, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu