Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skoro rybí salát z květáku

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 515 kJ /
362 kcal
Bílkoviny22,59 g
Tuky22,76 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 544 mg
Sodík 287 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy15,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a spolu s očištěnou mrkví dáme vařit. Zelenina musí ještě lehce křupat, nesmí být rozvařená. Vejce také uvaříme natvrdo. Vše necháme vychladnout. Krok 2: Pak květák a vejce nastrouháme nahrubo a mrkev a okurky na jemno. Vše smícháme v misce, přimícháme jemně nasekanou cibuli, osolíme a opepříme. Krok 3: Připravíme zálivku tak, že smícháme smetanu, jogurt, hořčici a citrónovou šťávu. Zálivku vmícháme do salátu a před podáváním salát necháme vychladit.

Zveřejněno 20. 7. 2015

Poznámka autorky Angel 666

Zdroj: varecha.sk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPP9

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPP9

Marie

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Veľmi chutný šalát, dnes bude na večeru, ale ochutnávam. Zeleninu som nestrúhala, ale nasekala. Pridala som foto.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Salát je velmi dobrý až výborný, uležení chutě zjemní a zlepší. Udělal jsem polovinu bez hrášku a polovinu s hráškem, obě varianty jsou výtečné. Nikomu u nás doma však nepřipomínal salát rybí.

Mmelinda: Musím potvrdit, je vynikající :-)

Hledala jsem něco místo oblíbeného tradičního bramborového salátu, po kterém mi však bohužel bývá vždycky těžko. A tento salát mi naprosto vyhovuje, odleželý je vážně výborný. Jen jsem dala místo jogurtu samou zakysanku. Mňamózní záležitost.:yes:

Angel 666:nechala jsem odležet a druhý den jsem si k tomu dala kuřecí stehno,no nevadí zkusila jsem něco nového-každému vše chutnat nemusí.

Angel 666::-p:-)

Jana Remková: Jani, jsem fakt ráda, že Ti recept přišel vhod ;-):-)

Angel 666: A já si ho dnes opět udělala ke karbanátkům, protože mi fakt chutná moc. ;-). 100 lidí, 100 chutí:-)

Janatka: každému chutná něco jiného ;-). Nechala jsi salát odležet? Já se přiznám, že když jsem chutnala čerstvě udělaný, tak jsem si taky říkala - nic moc, ale odleželý mně fakt chutnal, pěkně se spojily chutě a bylo to něco úplně jiného :-p :-)
A děkuji za fotku :-)

Tak jsem to také vyzkoušela,očekávala jsem od toho více:-/,už podruhé dělat nebudu,jinak květák miluji,ale toto mě tolik neoslovilo.:-O;-)

Určitě vyzkouším :yes::yes:

hosta: Jituško, jsem ráda, že ani u vás recept nezklamal a že jste si pochutnali ;-). Děkuju za fotečku :-K:-)

Tématické fráze:
květákový salát, salát z květáku, recepty z květáku, saláty s květáku, květákový salát jako rybí, rybi salat, recept na salát z květáku, květák recepty, rybí salát recept, salaty z květáku, květákové recepty, výborný květákový salát, květákový salát recept, falesny rybi salat z kvetaku, recepty květakový salát, květák salat, květak a salat, salát z květáku a brambor, recepty květák recepty, recept u květáku

Suroviny:
květák, mrkev, vejce, okurky sterilované, cibule, sůl, pepř, smetana zakysaná, jogurt bílý, hořčice dijonská, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]