

Falešný rybí salát
Suroviny
- 40 dkg kuřecího masa (i králičího, slepičího či krůtího masa bez kůže a kostí - libovolně, podle možnosti)
- 250 ml Majolky®
- 20 dkg nakládané zeleniny (1 sklenička Moravanka, Kunjovanka...)
- 1 cibule
- 1 mrkev (není podmínkou, viz postup)
- Nálev:
- 1 l vody
- 170 ml octa
- 1 bobkový list
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
Postup přípravy receptu
Maso bez kůže povaříme v nálevu doměkka, obereme do misky, přidáme nakládanou zeleninu (pokud v ní není mrkev, povaříme spolu s masem).
Přidáme cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky a majolku (ne tatarku, je příliš kyselá). Pokud možno necháme rozležet a vychladit do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Já jsem díky svému nesmiřitelnému vztahu k celeru použila Čínský salát viz foto, ale záleží na Vaší chuti.
Výborné řešení pro ty, co mají rádi rybí salát a jako mě je odrazuje představa použitých kůží a ploutviček ;)
Případně se dá takto obelstít potravinová alergie na rybí maso :)
Mami, díky, je to fakt dobrý :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Falešný rybí salát
-
blanka: také si myslím, že uvaření masa v nálevu má svůj význam pro výslednou chuť
sice přijdeme o vývar na polévku, ale chuť masa bude podstatně pikantnější
-
Tenhle salátek je výborný, dělám ho už několik let.Je určitě lepší přidat do nálevu ten ocet a odpustit si vývar na polévku.Nechávám maso v tom vývaru i trochu zchladnout, zdá se mi to masíčko líp ochucené,jakoby víc nasaje tu chuť ryb v klasickém rybím salátu.Je to mńamka!!!!www.top recepty.cz
-
Včera jsem salát udělala,jedla jsem ho ještě neodleželý a byl výborný
-
Pavla (neregistrovaný/á) - tak to jsem moc ráda, že vám chutnalo, na Topkách je spousta úžasných receptů
-
Teda Isahu, Vy máte tak úžasný vychytávky
. Včera jsem se pustila večer do tohoto salátu a něco tak dobrýho jsem už dlouho nevytvořila, klobouk dolů
-
svetluš, to jsem ráda, každé vyzkoušení potěší, zvlášť, když chutná
-
Ivi, dělala jsem dnes na večeři...uvařila jsem pangase a použila klasickou Moravanku...byl výýborný...dík za receptík...opravdu bezva nápad....
-
také dělám,zeleninu si přidávám podle chuti
, je moc dobrý. Někdy nahradím část Majolky® jogurtem
-
To by se dalo využít i na "rybí"pepřenky,kde je také více kůže a ploutviček,než masa
Bobík letí a já si ukládám+
-
OK, jdu na to. Ale od stolu nikdo nevstane, dokud to nesnědí
-
Pavlo, to zřejmě ano, každá ta zelenina má jistě trochu jinou chuť - ale i saláty se liší podle výrobců...je jen na vás, jak si dochutíte - dokyselit, dosolit...
-
Také si saláty dělám raději sama doma. Příště bude podle tebe, ale bodík posílám už teď
-
Jo, Severinko, to je dobrý nápad, že zbyde ještě na polívku
. Isahu, určitě to je vynikající salát, ale mám dotaz: neudělá teda rozdílnou chuť zelenina, kterou použijeme? Ten Váš čínský salát má určitě jinou chuť, než např. Moravanka... to asi bude salát chutnat vždycky podle použité zeleniny ne? Ale jinak bodíka
-
Salátek výbornej - taky dělám, akorát že nevařím v nálevu, ale normálně ve vodě a pak mám ještě polívku.
-
moc zajímavý recept
, ukládám na zkoušku
+1