Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uramaki sushi podle Richarda Tomáše

Obrácené sushi vzniklo z potřeby ukrýt řasu Nori před očima chuťově nezkušených Američanů. Tato „sushi lest z nutnosti“ se však v průběhu let stala nejoblíbenější na světě. Naučte se uramaki sushi s Tobiko kaviárem i s krevetou smaženou v tempuře.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Extrakurzy.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Řasu Nori rozpůlíme, polovinu položíme na podložku a po celém jejím povrchu rozprostřeme 100 g ochucené rýže. Krok 2: Na rýži rozprostřeme Tobiko kaviár, podložku Makisu přehneme přes rýži s řasou a kaviárem a otočíme ji spodem nahoru, tak aby rýže byla dole a řasa nahoře. Krok 3: Do středu řasy podélně položíme dva kousky lososa o váze 40 g, vedle nich položíme 2 plátky avokáda. Krok 4: Palci nazvedneme podložku a rolku pevně stočíme. Lehce přitiskneme z vrchu i ze stran a finálně zformujeme. Krok 5: Na druhou polovinu řasy Nori rozprostřeme 100 g ochucené rýže a vrstvu wasabi kaviáru. Podložku překlopíme a opět otočíme. Řasa je teď nahoře, rýže dole. Krok 6: Řasu uprostřed podélně potřeme japonskou majonézou, na ni dáme proužky okurky a 2 krevety v tempuře. Jejich ocasy směřují ke koncům rolky. Krok 7: Palci nazvedneme podložku a rolku stočíme. Lehce přitiskneme z vrchu i ze stran a finálně zformujeme. Krok 8: Rolky plynule krájíme na 6 nebo 8 kousků, nůž přitom průběžně namáčíme.

TIP: Jak se jí sushi

Zveřejněno 1. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5JP5

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5JP5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, okurka salátová, avokádo, krevety, kaviár, pasta wasabi, majonéza, řasa nori, rýže sushi

Přidat fotografie receptu