Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valentýnský "burger"

Že láska prochází žaludkem, to už snad i vědci dokázali. Vy tak máte dokonalou příležitost vyznat své drahé polovičce lásku skvělým jídlem. Třeba domácím burgrem z mletého masa se zeleninou a omáčkou. Vše samozřejmě vykrojené ve tvaru srdce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemné kousky. Vložíme ji do mísy, smícháme s majonézou, s kečupem a dáme do lednice vychladit. Krok 2: Krajíce chleba vykrojíme do tvaru srdce. Rajče omyjeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a opepříme. Okurku nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Salát nasekáme na kousky a také osolíme a opepříme. Krok 3: Česnek oloupeme, nastrouháme do masa, dle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme. Poté z něj vytvarujeme placku ve tvaru srdce a velikosti vykrojeného chleba. Krok 4: Na suché pánvi osmažíme slaninu dokřupava a vyndáme bokem. Krok 5: Do pánve přidáme olej dle potřeby a maso z obou stran usmažíme (z každé asi 2 minutky). Krok 6: Poté na maso položíme plátek sýra, vypneme sporák a necháme 2 minutky odpočívat. Krok 7: Spodní krajíc chleba potřeme částí omáčky, položíme salát, slaninu, pak maso se sýrem, na to rajčata a okurky. Krok 8: Vrchní krajíc potřeme zbytkem omáčky z obou stran, přiklopíme a podáváme.

TIP: A co třeba moučník ve tvaru srdce?

Zveřejněno 14. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Valentýnský "burger"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrExR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Valentýnský "burger"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrExR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté mix, česnek, sůl, pepř mletý, olej, chléb, rajče cherry, okurka čerstvá, slanina, salát ledový, sýr, majonéza, kečup sladký, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]