Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční rolované bramborové knedlíky s bylinkovou náplní

Rolované bramborové knedlíky s bylinkovou náplní jsou lahodnou alternativou ke klasickým knedlíkům. Můžete je podávat jako přílohu ke svátečnímu obědu nebo samostatně jako bezmasý pokrm. Pokud vám knedlíky zbydou, můžete je zamrazit.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Středně náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 55 min

95 min (40 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

4 knedlíky

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 858 kJ /
1 161 kcal
Bílkoviny46,95 g
Tuky44,45 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 349 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy127,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je vychladnout, poté oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme. Krok 2: Než se brambory uvaří, všechny bylinky očistíme, opláchneme a nasekáme nadrobno. Přidáme pepř, sušené koření a olej. Promícháme. Krok 3: K nastrouhaným bramborám přidáme vejce a sůl. Postupně zapracujeme mouku a vypracujeme pevné, nelepivé těsto. Krok 4: Těsto rozdělíme na 4 části. Na pomoučené ploše každou část rozmačkáme na plát asi 1,5 cm silný. Rozprostřeme čtvrtinu náplně, pevně zarolujeme a konce dobře uzavřeme. Obalíme lehce v mouce. Krok 5: Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu. Vložíme dva knedlíky a ihned je opatrně odlepíme ode dna. Vaříme asi 15 minut, v polovině času otočíme. Pokud nevyplavou, vaříme ještě několik minut. Stejně uvaříme i zbylé knedlíky. Krok 6: Hotové knedlíky necháme krátce odkapat a podáváme nakrájené na plátky jako přílohu k masu nebo jen s osmaženou cibulkou a okurkovým salátem.

TIP: Uchování bylinek v lednici

Zveřejněno 8. 4. 2022

Poznámka autorky janky3

Na fotkách popenec břečťanolistý a popenec obecný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/opGK

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/opGK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Děkuji za krásný a velmi nápaditý recept. Líbí se mi, kolik různých bylinek jste do náplně použila😊

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, vejce, hrstka, mouka hrubá, česnek mědvědí, pažitka, petrželka, kopřivy, popenec, sedmikráska, listy pampeliškové, pepř mletý, koření, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]