Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)

Pomalu tažené vepřové maso v tlakovém hrnci se promění v lahodnou pomazánku, která se rozplývá na jazyku. Domácí rillettes bez konzervantů skvěle chutná na čerstvém chlebu i jako originální pohoštění pro hosty.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 50 min

110 min (60 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 263 kJ /
4 604 kcal
Bílkoviny403,01 g
Tuky331,50 g
Vláknina0,20 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 7,01 g
Sůl17,00 g
Sacharidy2,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do papiňáku (nejlépe 5-6ti litrového) dáme kostku sádla a necháme ji povolit. Poté přidáme rozmarýn, sůl a vývar. Krok 2: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostky. Krok 3: Nakrájené maso dáme do papiňáku, vše promícháme, hrnec uzavřeme a pod tlakem, od doby varu, na mírném plameni vaříme 15 minut. Krok 4: Poté hrnec ochladíme, otevřeme a promícháme. Hrnec opět uzavřeme a pod tlakem vaříme dalších 15 minut. Pak hrnec odstavíme ze sporáku a necháme dojít. Krok 5: Po ochlazení otevřeme, odstraníme rozmarýn a měkké maso se šťávou šťouchadlem na brambory rozmělníme na nám vyhovující kousky. Krok 6: Horké naplníme do sklenic. Dobře jim otřeme hrdla, uzavřeme je víčkem a po vystydnutí uložíme do chladna. Z tohoto množství máme celkem asi 2 litry masové hmoty. Krok 7: Podáváme namazané na pečivu.

TIP: Desatero rad na téma vaření v papiňáku

Zveřejněno 29. 11. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Je tady hodně receptů na rillettes v pomalém hrnci, ale já jsem chtěla vyzkoušet, zdali by to bylo možné zhotovit v papiňáku.

Suroviny jsem si upravila podle sebe a francouzská pomazánka v českém podání se podařila.

Pokud by se vepřovka dělala do zásoby a nesnědla se během kratší doby (cca do 5 týdnů), tak je lepší ji dát do sklenek zhruba 1 cm pod okraj, zavíčkovat a poté zavařit: 1. den na 90 °C cca 50 minut a 2. den na 90 °C 40 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GN67

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GN67

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (36)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Takto udělaná "vepřovka" se mi moc líbí. Určitě vyzkouším. Doposud jsem ji dělal tak, že jsem nakrájel syrové maso, posypal kořením "Vepřová pečeně Kotány", promíchal nandal do sklenic navrch jsem dal kousek kůže, přidal dvě lžíce vody, uzavřel víčkem a zavařoval jsem jeden den 2 hodiny a druhý den 1 hodinu.
Tenhle recept je jednoduší.

Polda1241: Těší mě,že vás recept zaujal,děkuji :-KVěřím,že si i na této vepřovce pochutnáte😋

dashena: Za komentář velice děkuji,moc mě potěšil:-8:-K

Dělám opakovaně, vynikající nápad s papiňákem, je to super vepřovka:yes:

Jaromira18: Jaruš děkuji:-8:-KZkoušela jsem i s bílým vínem v pomalém hrnci.Tahle nám chutná víc:yes:

:yes::yes: Recept se mi moc líbí.:-K:-K:-K:-K

Colombo65-děkuji za přidanou fotku:-8:-K

kamila29: Moc děkuji:-K:-)

Dělala jsem z bůčku, jen jsem vynechala rozmarýn. Je výborná :yes:.

Klaním se za odvahu experimentovat, na rilletes se už drahnou dobu chystám, do té doby stále opakuji (slovy švagra) babiččinu neopakovatelou bůčkovou pomazánku (umím právě od tchýně) bůček upéct pomalu s kmínem a solí a pak umlet. Je to i tak klenot od tchýně, někdy na ta rilletes dojde...

Pěkný recept :-D:yes:

maiva: Děkuji:-*:-KDnes se chystám dělat znova,ale z bůčku:-)Manžel koupil velký kus krásné špičky z bůčku za velice přijatelnou cenu:-8:yes:

mysulka: Děkuji:-K

mika59: Miladko,díky za info:-*Bůčkové pomazánky dělávám z pečeného,takto v papiňáku ještě ne:-)S tou cenou bůčku máš pravdu:-(

Dobry den, jen naplnit do sklenic bez zavareni? To primo krici po botulismu! Prosim upravte ten recept - pridejte doporuceni - zavarit pri 100°c 120 minut v zavarovacim hrnci nebo pri 120°c 120 minut v troube. Maso nezavarovat je hazardovani se zdravim, mozna i se zivotem!
A i kdyby se to "jenom" skazilo, byla by to prece velka skoda. Nebo vy mate penize na vyhazovani?
Ale jinak ten recept zni moc dobre. :yes:

cathleen: spagetka: Děkuji za zastoupení:-K

host:Děkuji za komentář :-K U nás tato a jiné,podobné masové pomazánky nevydrží dýl,jak 4-5 týdnů,takže je zavařovat nemusím:-)Ale pokud by se pomazánka dělala do zásoby a nesnědla se během kratší doby,tak je lepší ji dát do sklenek zhruba 1cm pod okraj,zavíčkovat a poté zavařit.1 den na 90°C cca 50minut a 2 den na 90°C 40minut.

spagetka:
:-O:-(;-(

Do rillettes přidávám jen suché bílé víno a ještě čerstvě namletý černý pepř. Je to velká dobrůtka. Kdo by odolal<3

Máš to pěkné, jukáme na to s manželem právě, moc pěkné a rychlé..díky za tip:-K:-K

Tématické fráze:
recepty pro tlakový hrnec, domácí vepřovka, recepty z tlakového hrnce, tlakovy hrnec recepty, bucek v tlakovem hrnci, rillettes z papiňáku, zavařování masa v tlakovém hrnci, domácí vepřovka recept, domácí vepřovka recepty, recepty do tlakového hrnce, zavařování masa v papináku, vepřové maso v tlakovém hrnci, bůček v papiňáku, rillettes z papináku, maso s brambory v papiňáku, rillettes z tlakového hrnce, rillets z papináku, rychlá veprovka, recepty v tlakovém hrnci, vepřové kosti v papináku

Suroviny:
plec vepřová, sádlo, vývar zeleninový, sůl, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]