Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehký salát z řapíkatého celeru

Svěží a křupavý salát z řapíkatého celeru s červenou cibulí a cherry rajčátky skvěle doplní třeba grilovanou rybu nebo pečené maso. Jednoduchá zálivka z citronové šťávy, olivového oleje, soli a bílého pepře podtrhne přirozenou chuť zeleniny.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie215 kJ /
51 kcal
Bílkoviny1,47 g
Tuky0,25 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řapíky celeru očistíme a nastrouháme na tenké plátky. Krok 2: Rajčata rozřízneme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Krok 3: Připravenou zeleninu dáme do misky a zakápneme olivovým olejem. Dochutíme solí, citronovou šťávou a čerstvě mletým bílým pepřem. Krok 4: Promícháme a podáváme.

TIP: Řapíkatý celer v naší kuchyni

Zveřejněno 2. 2. 2018

Poznámka autorky maris

Je velmi důležité, aby celer byl opravdu čerstvý, křehký.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjw4

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjw4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jsme doma asi jedni z mála, co mají rádi řapíkatý celer (včetně psa :D) a takový salátek bude jistě skvělou přílohou nejen k oblíbeným řízkům :D

veronika_straka: děkuji, snad vám bude chutnat🙂

:-)<3:yes: také by mi chutnal :-K

Vypadá lákavě:-K

Tématické fráze:
řapíkatý celer salát, salát z řapíkatého celeru, řapíkatý celer recepty, řapíkatý celer salát recepty, salát z řapíkatého celeru recepty, řapikatý celerový salát, čerstvý salát z řapíkatého celeru, recepty z řapíkatého celeru, jak vypadá řapíkaty celer, salát z řapíkatého řapíkatého celeru, řapíkatý celer, řapíkatý celer s cottage salát recept, rajčata řapíkatý celer, zeleninový salát s řapíkatý celer recepty, zeleninový salát z řapíkatého celeru, řapíkatý celer recept, celerový salát, salat z řapíkatý celer, salat ze řapíkatého celeru, recept na salát z řapíkatého řapíkatého celeru

Suroviny:
celer řapíkatý, cibule červená, rajče cherry, olej olivový, šťáva citronová, sůl, pepř bílý mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]