Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánská sekaná

Poctivá sekaná z hovězího a vepřového masa, kterou ozvláštní kousky uzené krkovice a sterilovaných okurek. O dokonalou chuť se postará dozlatova osmažená cibulka. Skvěle chutná teplá k obědu, ale i studená s chlebem a hořčicí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez dob chladnutí

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez dob chladnutí)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejeme troubu na 180 °C (horkovzduch). Žemle nakrájíme na kostičky. Rozložíme na plech s pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a necháme zezlátnout (asi 8-10 minut). Krok 2: Cibule oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji dozlatova usmažíme. Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 3: Uzené maso nakrájíme najemno. Sterilované okurky nakrájíme na malé kostičky. Krok 4: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Umeleme na střední hrubost a přendáme do větší mísy. Krok 5: Přidáme nakrájené uzené maso, okurky, vejce a osmaženou cibulku. Dobře promícháme, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme kostičky žemlí, vytvarujeme podlouhlou šišku a vložíme ji do pekáče. Krok 6: Povrch potřeme vodou a uhladíme rukou. Sekanou zlehka podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 60-75 minut. Krok 7: Před podáváním necháme sekanou mírně vychladnout. Pak nakrájíme na plátky a rozdělíme na talíře. Krok 8: Podáváme nejlépe s chlebem, doplněné hořčicí a čerstvou zeleninou.

TIP: Jak zachránit přesolenou sekanou

Zveřejněno 16. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cikánská sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY9VE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cikánská sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY9VE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Určitě výborná sekaná, recept i foto se mi líbí. :-K

Suroviny:
plec hovězí, plec vepřová, krkovice uzená, cibule, vejce, žemle, okurky sterilované, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]