Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Irský pivní guláš

Irský pivní guláš je vydatný pokrm z hovězího masa a zeleniny. Díky dlouhému dušení získává maso křehkost a omáčka plnou, lehce nasládlou chuť s typickou hořkostí piva. Je to komplexní a syté jídlo, které ale skvěle chutná i s krajícem čerstvého chleba.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Středně náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 130 min

160 min (30 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na středně velké kostky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Krok 2: Ve větším hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm maso dohněda. Přidáme česnek a necháme krátce provonět. Krok 3: Přidáme rajčatový protlak, cukr, tymián, bobkový list, worcestrovou omáčku a krátce zarestujeme. Krok 4: Základ zalijeme vývarem a pivem, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme 1,5 hodiny dusit za občasného promíchání. Vývar doléváme podle potřeby. Krok 5: Mezitím si připravíme zeleninu. Oloupeme ji nebo očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory, mrkev a petržel na větší kousky. Krok 6: Ke konci dušení orestujeme zeleninu na kousku másla do zezlátnutí. Orestovanou zeleninu potom přidáme k masu a vaříme odkryté dalších 30 minut. Krok 7: Osolíme, opepříme. Vhodíme hrášek a ještě krátce provaříme. Krok 8: Hotový guláš podáváme posypaný nasekanou čerstvou petrželkou.

TIP: Desatero rad na téma guláše - tipy a rady

Zveřejněno 17. 3. 2026

Poznámka autora valaea

Na přípravu guláše jsem použila hovězí přední krk.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Irský pivní guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L919D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Irský pivní guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L919D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
vývar hovězí, pivo černé, česnek, protlak rajčatový, omáčka worcesterová, cukr krupice, tymián sušený, bobkový list, cibule, brambory, mrkev, petržel, hrášek mražený, pepř mletý, sůl, olej, máslo, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]