Řezy s jahodovým pyré
Lehký, svěží a neodolatelně ovocný dezert, který potěší nejen v létě. Nadýchaný piškot, jemný krém a sladkokyselé pyré z čerstvých jahod tvoří dokonalou kombinaci chutí i barev.
Suroviny pro 1 plech
pekáček 45x35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 748 kJ / 4 003 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,83 g |
Tuky | 224,87 g |
Vláknina | 20,59 g |
Cholesterol | 1,85 g |
Sodík | 886 mg |
Sůl | 2,07 g |
Sacharidy | 382,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C.
Krok 2: Ušleháme vejce s cukrem. Přidáváme postupně mouku a šleháme.
Krok 3: Piškotové těsto vylijeme na hluboký plech vyložený papírem na pečení.
Krok 4: Dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 15 minut dozlatova. Upečené necháme vychladnout.
Krok 5: Potřeme jahodovou marmeládou a poté světlým krémem.
Krok 6: Na krém uvaříme z mléka a pudinkového prášku hladký pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo s cukrem a postupně do něj zašleháváme vychladlý pudink.
Krok 7: Rozmixujeme 1/2 kg jahod čerstvých, mražených nebo 2 sklenky kompotu. Z kompotovaných slijeme nálev a použijeme na rozpuštění želatiny.
Krok 8: Přidáme šťávu ze 2 citronů (nemáte-li citrony, přidejte asi 4 lžíce citronky).
Krok 9: Dva balíčky želatiny rozpustíme v 1/2 l vody (pokud máme, včetně nálevu z kompotu), přidáme rozmixované jahody, necháme vychladnout.
Krok 10: Půl litru šlehačky ušleháme, přidáme 2 lžíce moučkového cukru a zamícháme do směsi a želatiny. Nalijeme na korpus.
Krok 11: Uložíme do chladna a necháme ztuhnout.
Krok 12: Dva malé balíčky červené želatiny rozpustíme podle návodu a nalijeme na povrch ztuhlého moučníku.
Zveřejněno 14. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s jahodovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rLW
Moje poznámka
Řezy s jahodovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rLW
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 7 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 8 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 9 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 10 hodinami
Maková náplň
mismi před 10 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 12 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
buchta s jahodovým krémem,
lehka buchta,
buchta s jahodovym pudinkem,
jahodový moučník,
jahodová buchta s želatinou,
lehké buchty,
jahodove buchty,
lehka jahodova buchta,
jahodová placka,
třená placka,
buchty z jahod,
jahodová buchta,
jahodový moučník se želatinou,
řezy s jahodovým želé,
jahodová buchta se zelatinou,
buchta z rozmixovaných jahod,
buchta z jahod,
piškotová buchta s jahodovým krémem,
řez s jahodovym kremem,
placka s pudinkem
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
pudinkový prášek,
jahody,
voda,
želatina,
citron,
smetana ke šlehání,
cukr,
jahodová marmeláda,
želatina červená
Komentáře (9)