Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Loupáky

Čerstvý loupák s máslem a džemem patří k dětství stejně jako odřená kolena a domácí úkoly. Většinou, když ho dnes koupíte, tak už je buď oschlý nebo stihne oschnout dřív, než dojdete domů. Upečte si raději domácí, kterým nejde odolat.

Upeč, vyfoť, vyhraj

S tímto receptem můžete vyhrát!

Hodnocení receptu je 4,9 (89×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mraketka

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby kynutí

100 min (80 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 653 kJ /
3 502 kcal
Bílkoviny83,19 g
Tuky107,96 g
Vláknina18,60 g
Cholesterol 727 mg
Sodík 3,32 g
Sůl8,24 g
Sacharidy540,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny zpracujeme v těsto, které necháme vykynout. Krok 2: Po vykynutí vypracujeme asi 16 bochánků, které vyválíme na placičky a srolujeme do rohlíků. Krok 3: Na plechu s papírem na pečení nebo teflonovou fólií necháme kynout ještě asi 30-40 minut. Krok 4: Potřeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme celým mákem. Krok 5: Pečeme 15-20 min na 180 °C.

TIP: Jak nedělat chyby u kynutého těsta

Zveřejněno 17. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Loupáky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOpB

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Loupáky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOpB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (105)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypada to bajecne. Je tu nekdo, kdo zije v Severni Americe/Kanade? Zdejsi hladka mouka je velice "zizniva" a lepiva (je o hodne vice zpracovana, nez mouka v CR - spatne se s ni delaji veci podle ceskych receptu). Slo by nahradit hladkou mouku spaldovou? Je cukr nutny ke kynuti? Mame doma diabetika, tak se snazime omezit cukry na minimum...jestli je tu nekdo s radou, tak to ocenim! Diky! Petr Kuchar

Už jsem je pekla několikrát a konečně přidala i fotku. Jsou úžasný a jiný už zkoušet nebudu. Syn je má rád s máslem a marmeládou. 😃👍

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tak jsem právě dodělala loupáčky podle vašeho receptu. Nejsem v pečení nováček, ale tedy s těstem jsem se něco navztekala, bylo strašně řídké, lepivé, musela jsem přidat o dost více mouky. Zároveň jsem přidala kůru z citronu a vanilkový cukr, chuťově úúúúžasné! :-)

Báječný recept 👍 Chtěla jsem dát máslo a když jsem měla vše připravené, zjistila jsem, že mám máslo v mrazáku, tak jsem dala olej a makovky byly vynikající. Budu je péct pravidelně, ale s máslem a přidám trošičku cukru. Za rcp moc děkuji 😘

Super recept, vnučka makovky miluje a tyhle jsou luxusní 🤗

Naprosto dokonalé a luxusní loupáčky. Jiné už ani zkoušet nebudu.

Zdravím. Myslíte, že můžu prosím místo klasické hladké dát špaldovou hladkou?

petana2103: zkuste ji nakombinovat, dát třeba půl na půl :)

Akorát, že toto nejsou loupáčky, ale sladké rohlíky. Pokud to pojmenováváte (v Čechách) loupáky, můžete mi říct, jak se loupe?

Na opravdové loupáčky si musíte zajet na severní Moravu. Nejlepší mají pak v Prima pekárně. A skutečné loupáčky se dělají z plundrovaného těsta. :)

Gandalf-white: a koho to zajima? Absolutne zbytecny komentar, koukam, ze tu nekdo potreboval byt zajimavy🙄jinak tento recept je perfektni

Moc dobré loupáčky. Už je peču po několikáté.😊

Loupáky jsou moje oblíbené sladké pečivo a tohle
tada bílo něco díky za recept:-):-8:-D;-):-K;-:-*

Musim pochvalit, jsou vynikajici a skvele se pracuje s testem :-8

jednoduche chutne,urcite budu delat zas:-)

Dobrý 👍👍

Miluji je k snídani s máslem, džemem a k tomu horké kakao<3;-) Krásně se pracuje s těstem.

Výborné! Díky za skvělý recept, budeme péct častěji! :-)<3

Jsou výborné!:-)

Loupáky jsou luxusní ???? určitě budu péct častěji.:yes:

Naplnila jsem je nutelou a výborný,přidala jsem fotku..:-8

Super<3 . Vylepšila jsem si je ještě čokoládovou náplní ( hořkou) a paráda :-)

Přidala jsem fotky, jsou výborné! Nesypala jsem mákem, ale dala jsem do těsta pár rozinek vykoupaných v dobrém rumu.
Rozinky jsem přidala, až před děláním bulek! Naprosto blbuvzdorný recept , sedlo všechno i voda ! :-O Druhé kynutí bylo dlouhé, a při kontrole jsem zjistila, že osychají, tak jsem natřela vlažnou vodou štětečkem. :yes:

Těsto vynikající, umíchala , nakynula pekárna. Už jsou na plechu, čekám až pořádně nakynou!

Loupáčky jsou výborné, díky za recept!

Jsou skvělé a krásně nadýchané ♥♥♥ Přidávám fotky

Povedly se! Byly výborný!<3<3

U nás se těmto rohlíkům vždy říkalo loupáky nevím proč,ale i pod tímto názvem je prodávaly v obchodě.;-)

Simona Skolakova: to já také ne, nebo si to nepamatuji. Dříve mě u pečiva zajímalo jen to, jestli mi bude chutnat, teď mě zajímá i to, jak vzniklo.
Kniha, ve které jsem se o loupácích dočetla, je z první poloviny minulého století;-)

cathleen: ;-):yes:

Dobry den Mraketko!!Ziji dvacet let v USA a peceni je muj konicek !!Upekla jsem loupacky podle Tveho ho receptu,za ktery Ti moc dekuji,opravdu famozni!! Mraketko , jeste jednou diky,diky,diky

asi se budu opakovat, ale musím ;-) opravdu skvělý recept, s těstem se výborně pracuje a loupáčky jsou vynikající :yes::yes: přidala jsem jako ivulinka žloutky a potírala bílky, určitě nepeču naposledy :-) přidávám bodík a fotku

Takze, cekala jsem do druheho dne s napsanim komentare. Jsou vynikajici i druhy den. Opravdu moc :)

babinka85: Umotané loupáky jdou zmrazit dobře. Pak nechte rozmrznout, pomažte a posypte a upečte :yes:

Prosim vas, muzu testo zmrazit a pak to nechat chvili rozmrazit a upect? Videla jsem v obchodu v mrazaku zmrazene neupecene loupky. Dekuji.

Mraketko:-),
včera jsem se pustila do pečení tvých loupáčků na přání manžela a musím konstatovat, že ačkoliv jsem loupáčky nepekla poprve, tak ty tvoje jsou famozní, výtečné, dokonalé..., manžel je jedl ještě nevychladlé.
Doma to vonělo jako v pekárně, s těstem se dokonale pracovalo, dala jsem rozpuštěné máslo, navíc vanilkový cukr, kapičku vanilkového aroma a strouhanou citronovou kůru, do těsta místo jednoho vajíčka dva žloutky a bílky jsem pak smíchala s mlékem a potírala jimi loupáčky. Jiné loupáčky již dělat nebudu, děkuji za tak skvělý recept, spěchám s bodem a obrázky:-);-):yes::-K

Výbornéééé..konečně loupáček co chutná jako loupáček...děkujuuuuuuu:-p

karlamarie 8. 7. 2017 15:41
Jirina: Proboha, proč tomu všichni říkáte loupáky, vždyť to je normální kynuté těsto jako na briošky, loupáky jsou přece úplně něco jiného, jak vidím, tak jste je asi nikdo ještě nejedli.:-O

karlamarie: No, pravda je, že jsem nad tím už taky přemýšlela :-), nicméně jsou fakt povedené. U nás je mají pod názvem makový sladký rohlík. Loupáky vypadají jinak ;-)

Použila jsem Vaše těsto, ale naplnila pudinkem a rozinkama...:yes::yes::yes::yes::yes: jen se po nich zaprášilo :-D

dannyshka:
no , lempl se prostě nezapře :-D

Loupáčky mi bohužel vůbec nenaskočily, nebyly nadýchané. A při tvoření se strašně lepily. Chuťově ale byly vynikající.:-) Nevíte co s tím?:-//

Opět jsem pekla a jsou prostě nepřekonatelné. Zkoušela jsem nový tvar. Fotečku přikládám. Všem doporučuji vyzkoušet. (s domácí marmeládou jsou báječné) :-K

zdravím,tak jsem zkusila a asi jsem se domnívala že budou chutově lepší,nu co už.Snědli je ale vytkli: málo sladké a nemá tu chut loupáčku z obchodu :-D

18. bodík :yes: fakt super recept :yes:

recept mi dala moje dcera,jsem s ním velice spokojená a loupáky jsou fantastické,dělám spíše suky.Kolegyně v práci je ochutnaly a nechtěly věřit,že jsou pečené doma.Všem vřele doporučuji:yes::-8

Dneska se budou péct :-) Teď už kynou na plechu :-) :-K

Ahojky,hledala jsem recept na loupáky jelikož jsem těhu a momentálně jsou mojí závislostí,ale v obchodě za jeden 7kč? Těsto jsem zadělala v DP a po vykynutí udělala 18 uzlíků a musím říct, že těsto super, při kynutí na plechu byly vidět bublinky, čož je na kynuté těsto nejlepší, po upečení nadýchané, vynikající chuťově a zapár korunek,paleček hodně nahoru...:yes:

No tak tohle,opravdu stojí za vyzkoušení ! Už se těším!:-D

Dělala jsem znova o víkendu, ale ve formě makovek a opravdu nemají chybu :-) (vkládám foto)

Geniální! :yes: Nikdy jsem nezadělávala kynuté těsto vodou, ale právě to je asi ten trik. Loupáky jsou naprosto úžasné, nadýchané. Dělala jsem jiný recept s mlékem a nebylo to ono. Tyhle jsou přesně jako z obchodu, s těstem se dobře pracovalo. Nejdřív jsem se s rohlíčky zavinovala, ale druhý plech už jsem jen sázela zahnuté válečky a jsou na pohled skoro hezčí :-D

Tak se pečou,vypadají luxusně už se na ně těšíme a chodíme kolem trouby jako mlsní psi.:yes::yes::yes:

Výborný recept.Toto jsou mé oblíbené stránky,kde najdu vždy něco dobrého.Díky všem autorům,že se podělí o své vynikající receptíky:-K:yes:

Chanellina35 26. 3. 2013 12:59
Dnes jsem dělala jsou výborné :-K

výborné:yes:

Vecer jsme s manzelem dostali chut na loupaky a toto byl prvni recept co jsem nasla a jsou opravdu moc dobre. A jeste lepsi jsou s kakaem ;-)

František:Ona asi záleží jak a kde. Já jsem z Brna a loupák byl vždy loupák, pak jsem zjistila, že jinde je to makovka, sladkej rohlík, brněnskej rohlík :-D

Dnes odpoledne jsem zkusila tyhle loupáčky -a jsou opravdu vynikající. Mají jen jedinou chybičku - rychle mizí z tácu...tak k snídani už nebudou:-))

Zkoušela jsem upéct tyto loupáky s tím, že jsem vodu nahradila mlékem. Sklidila jsem velký úspěch, zmizely, ani jsem nemrkla okem. :-)) Jsou opravdu výborné.

František: Nikdo se tu nepomátl, každý ví, co je skutečně loupák (croissant) a každý ví, že sladkým rohlíkům se u nás vždycky říkalo "loupáky". :-S

František 5. 2. 2013 13:43
Lidi, jste se snad všichni pomátli... To co tu prezentujete jako "loupák" je makovka, nebo též sladký rohlík... Loupák,, od slova loupat je výrobek z plundrového těsta, a s těma vašima receptama nemá nic společného... Zdraví soukromý pekař....

:-)):-*:-p:-)), prostě super!

Pekla jsem loupáky poprvé a sklidily velký úspěch :yes::yes::yes: Dovoluji si přidat fotečku :-)

Úžasné,:yes::yes::yes: pekla jsem už několikrát a vždycky se povedly. S těstem se tak dobře pracuje, že jsem si z něho udělala i recept na rohlíky. Z původního receptu jsem ponechala množství mouky, sůl (2 lžičky), kvásek jsem udělala z mléka, máslo nahradila sádlem a mám rohlíčky jedna radost. Přes víkend jsem dělala 2x.:-p :-p Děkuji za recept a posílám bodík.

phamka: ja to pekla klasicky v troube

musí se to dát do domácí pekárny ?

Dnes jsem pekla,jsou mooooc dobré.Chuťově výborné,nadýchané.S těstem se pracovalo moc dobře.Děkuji za recept.:-K:-*+1

Úžasné.Dobrota. Mana nebeská. Jenom kvůli tomuto receptu jsem si udělala registraci, abych mohla pochválit. U nás se peče už po páté a nikdy nevydrží déle jak hodinu. Moc děkuji za recept. Majda

Máš tam skvělé fotky:-)

Loupáky jsem dělala v neděli, byla jsem netrpělivá a nenechala je řádně nakynout, moje blbost:-8Chuťově moc dobré a příště se polepším;-)Bodík letí:yes:

Tak jsem neodolala a vyzkoušela tyhle loupáčky. A mohu potvrdit, že jsou opravdu vynikající:yes: Už jsem tady vyzkoušela různé recepty na loupáčky a tyhle jsou opravdu nejlepší. I druhý den jsou jak čerstvé, takové nadýchané. Dělám je z celé dávky a vydrží maximálně do druhého dne:-)) Těsto zadělávám v pekárně, ušetří mi to spoustu času.
mraketko díky, posílám bodík a fotky:yes: +

To je dobry recept , jako prave loupačky z obchodu, jake si pamatuji z detstvi, voda misto mleka dela tu dobrou chut.

Na sladké nejsem:-Sale loupáčky,tak ty opravdu můžu;-):-*+3:yes:

V obchodě jim málokdy odolám a myslím, že neodolám ani tomuto receptu:-)http://ivanyazdenka.blog.cz/

Lenullka: nevim jestli jsou uplne takove, jake pamatuji z detstvi, protoze v plynove troube se mi vetsinou vse az tak nepovede, zvlaste spodek, ale sladke jsou :)

já v krámě vydela loupáky plněné mákem :-)
a dotaz mě chutnaly loupáky dřívávějc, ne že bych byla na sladké , ale ted mi přijde že vlasntně chutnají jako slané, kdyby nahoře nebyl ten mák ale sůl
jaké jsou tyhle - jsou pravé loupákové :-)

alenaa Vážně jsou moc dobré,můžete do nich za rolovat čtvereček čokolády,nebo marmeládu.Když se mi nechce tak motám suky a podobně.:-K

mraketka : Já ráda tvaruji,ale nerada zadělávám to těsto. Moje mama je,ale jako Vy,ráda zadělává v ruce,prý ji výsledek lépe chutná.A každé těsto je originální.Když chci recept tak neví,řekne mi od oka.

jest-li jsou to vážně ty pravé loupáky, tak to by bylo super.

Já pekárnu nemám, ale tak nějak mě baví se s tím "pomazlit" :) a za Váš komentář se přeci nezlobím, vůbec jsem to ve zlém nepochopila:-K

Tak,já zadělávám jedině v pekárně.Na kynutá těsta jsem málo trpělivá. Já to nepsala ve zlém,chodím tam pro recepty skoro pořád,tak jako inspiraci.:-K

mně se bohužel napoprvé nepovedly, zkoušela jsem je z poloviční dávky, ale cukru jsem dala celý díl, takže to byla bomba:-8 ani už nevím, kde jsem k němu přišla..

Recept znám odtud domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3493
,dělám je asi dva roky.Jsou vážně vynikající,jako kupované,chutné a nadýchané.:yes:
První bodík;-)

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
loupák, domácí loupáky, loupák recept, loupáčky recept, těsto na sladké rohlíky loupáčky, makové loupáky, recept na loupáčky, makove loupaky od hrušky, těsto na loupáky, makové loupáky -hruška, slané loupáky, loupáčky, domácí sladké rohlíky loupáky, recept makové loupáky, recept na slané loupáky, makové loupáčky, recept loupáčky, recept na domaci loupaky, sladké loupáky z domácí pekárny, recept na makové loupaky

Suroviny:
mouka hladká, voda, máslo, cukr, sůl, vejce, droždí, žloutek, mléko, mák

Přidat fotografie receptu