Suroviny
Porce: Jidlo minim. na tyden a porce individualni
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 678 kJ / 3 030 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 181,91 g |
| Tuky | 229,00 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 3,25 g |
| Sodík | 3,46 g |
| Sůl | 8,88 g |
| Sacharidy | 56,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra nakrájíme na kostičky a vložíme do vody s bobkovým listem a novým kořením. Nesolíme. Vaříme, až jsou játra měkká, trvá to zhruba okolo 20-25 minut. Vodu pak ale nevylévejte.
Krok 2: Formu (srnčí hřbet) vyložte plátky anglické slaniny a libou slaninu pak nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte, nakrájejte na jemno a osmažte na sádle v hlubším kastrolu, nebo na hlubší pánvi a jakmile cibule zlátne, přisypte k ni nakrájenou libovou slaninu a nechte ji vyškvařit.
Krok 3: Pak do ni rozklepněte 3 vejce a míchejte, dokud neztuhnou. Nakonec přisypte uvařená a scezená játra a vše najednou orestujte a zamíchejte a vypněte.
Krok 4: V mixéru postupně rozmixujte směs jater a všech surovin z kastrolu nebo pánve a pokud bude směs příliš hustá, dolijte malinko vývaru z jater a mixujte. Hustou, jemnou kaši odkládejte z mixéru do připravené misky.
Krok 5: Paštikovou kaši nakonec v misce ochutíme a už dál podle sebe můžeme přidat sůl, pepř, koření. Zjemnit ji pak můžeme vývarem z jater, ne mnoho, aby dobře játrová kaše zhoustla.
Krok 6: Pak nalijeme játrovou kaši do připravené formy vyložené slaninou, uhladíme a necháme chvíli vychladnout. Jakmile je játrová kaše studená, zakryjeme ji fólií a dáme do lednice ztuhnout.
Krok 7: Já jsem si koupila více jater a pak jsem je použila na játrové knedlíčky do polévky. Abych měla tak najednou i více jídel.
Zveřejněno 19. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná játrová paštiková pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvQP
Moje poznámka
Jemná játrová paštiková pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvQP
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 17 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 19 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z dýně hokaido
Monika146 před 1 hodinou
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 6 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 7 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 11 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 12 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 12 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 13 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 13 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 13 hodinami
Tématické fráze:
halloweenské pochoutky,
játrová paštika delikates recept,
pastikova forma,
retro paštiky,
paštikové formy,
játrová paštika,
jatrova pastika se slaninou,
posli recept jatrova pastika,
játrová paštika retro,
vepřová játrová domácí paštika recepty,
vynikajici játrová paštika,
pastikova omáčka,
jatrova paštika vepřova,
haloweenské pečivo,
játrová paštika za studena,
haloweenské pochoutky,
vetrnik delikatesa recept,
paštikové knedlíčky,
jak zjemnit játrovou paštiku,
recept na jemnou jatrovou pastiku
Suroviny:
játra vepřová,
slanina libová,
slanina anglická,
cibule,
vejce,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
pepř,
květ muškátový,
koření kari,
sádlo,
voda
Komentáře (9)