Suroviny
Porce: 20 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 516 kJ / 1 318 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,15 g |
| Tuky | 62,60 g |
| Vláknina | 7,00 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 195 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 143,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Suroviny smícháme dohromady v hladké nelepivé těsto a dáme vychladit do druhého dne. Vymačkáme do košíčků a pečeme při teplotě 180 °C. Po vychladnutí vyklopíme.
Krok 2: Krém: Rozehřejeme cukrářskou cukrovou polevu a vmícháme tvaroh. Vyšleháme do hladké konzistence, vyšleháme smetanu a vmícháme do čokoládového tvarohu.
Krok 3: Dohotovení: Jahody umyjeme, odstopkujeme a necháme okapat. Krém nastříkáme sáčkem s řezanou trubičkou do studených upečených košíčků. Zdobíme ovocem a mátou. Jahody potřeme cristaline, abychom zamezili osychání.
Zveřejněno 10. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Racio košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8PL
Moje poznámka
Racio košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8PL
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 11 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Afrika řezy
hliboka před 11 minutami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 51 minutami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 56 minutami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 1 hodinou
Koka sušenky
habis před 2 hodinami
Škubánky s mákem
Tereziena před 3 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 3 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 3 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 3 hodinami
Tématické fráze:
racio recepty,
rama cremefine ke šlehání,
racio cukroví,
rama cremefine ke šlehání kde koupit,
dietní korpus,
nízkotučný cokoladovy krem,
smetana ke šlehání rama cremefine,
racio,
dietní košíčky,
kde koupit rama cremefine na šlehání,
racio.cz,
rostlinná šlehačka rama koupit,
rama cremefine na šlehání,
ckp neředěná,
cristaline,
cukrářská kakaová poleva charakteristika,
racio zakusek,
racio zákusky,
košíčky dietní,
košíčky recept
Suroviny:
tuk hera,
tvaroh nízkotučný,
mouka hladká,
cukr moučkový,
tvaroh nízkotučný,
rama cremefine,
jahody,
ovoce,
máta
Komentáře (11)
Před dalším zpracováním se ředí ztuženým pokrmovým tukem v poměru 3:1, CKP neobsahuje žádné kakaové máslo na rozdíl od čokolád a máčecí hmoty. Kakaové máslo je nahrazeno ztuženým tukem. CKP má proti máčecí hmotě nebo čokoládě tu výhodu, že ji není nutné temperovat.