Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové rohlíčky

Hodnocení receptu je 4,3 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

apfele

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 956 kJ /
3 097 kcal
Bílkoviny82,83 g
Tuky64,32 g
Vláknina23,20 g
Cholesterol 656 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy535,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z části vlažného mléka, lžíce cukru,lžíce mouky a droždí připravíme kvásek a necháme ho na teplé místo vykynout. Krok 2: Studené vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Krok 3: Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, 1 rozšlehané vejce a rozpuštěný tuk, přilijeme vzešlý kvásek a dobře zpracujeme těsto a dáme ještě kynout. Krok 4: Poté těsto rozválíme na plát silný cca půl centimetru. Krok 5: Nakrájíme na trojúhelníky, které potřeme libovolnou náplní, stočíme do rohlíčků a ihned přendáme na vymaštěný plech, kde necháme rohlíčky ještě kynout. Krok 6: Nakonec je dobře potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C do zlatova. Krok 7: Před podáváním rohlíčky pocukrujeme.

Zveřejněno 29. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6lD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6lD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

opravdu výborné těsto....:-D :yes:

Naprosto dokonalé těsto.Hodně se mi lepilo a ještě při pečení jsem nevěřila,že z toho vznikne něco tak vynikajícího. Peču hodně a často.Vyzkoušela jsem plno těst.A toto je opravdu jedno z těch nej....děkuji moc:-p:-p:-p:-p:-p

Jana Remkova: Když si přečteš ingredience, zjistíš, že stejné nejsou ani omylem.

Proč mám pocit, že jsou to 2 úplně stejné recepty??http://www.toprecepty.cz/recept/2664-bratislavske-...

Posílám bodík,brzy vyzkouším.:yes:

jsou moc dobré :yes:

Jdu si dát vařit brambory a pak se na rohlíčky hned vrhnu. Určitě jsou výborné:-K

Moc hezké, hned bych si dala:-p:yes: Ty brambory v tom to musí úžasně zkřehčit:-p

Tématické fráze:
bramborové rohlíky, rohlíčky z bramborového těsta, keřkovské rohlíčky, rohliky z bramboroveho testa, bramborové moučníky, kde koupit keřkovské rohlíčky, rohlíčkové brambory, ořechové rohlíčky z bramborového těsta, makové rohlíčky z bramborového těsta, makové rohlíčky, kynuté ořechové rohlíčky vařená brambory, rohlíky z bramborového kvásku, recept na bramborové rohlíky, jak vařit keřkovské rohlíčky, rohlíčky z bramborového těsta videorecept, rohlíčky z bramborového těsta,, bramborové ořechové rohlíčky, kynuté rohlíčky z bramborového těsta, rohliky z bramboroveho droždí, bramborové těsto na rohlíčky

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, vejce, mléko, droždí, sůl,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu