Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nálev z červené řepy pro zvýšení hemoglobinu v krvi

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Porce: 1,5 l

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 982 kJ /
713 kcal
Bílkoviny24,72 g
Tuky4,00 g
Vláknina40,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,97 g
Sůl9,75 g
Sacharidy126,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu krátce svaříme s cukrem a solí a necháme vychladit. Krok 2: Řepu, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka a kostičky, zalijeme vychladlou převařenou vodou, přidáme nastrouhaný zázvor a utřený česnek a necháme 5-7 dní v pokojové teplotě louhovat a lehce kvasit. Krok 3: Pak přecedíme, slijeme do PET láhve a uchováváme v lednici. Krok 4: Dávkování - 3x denně 1-2 dl.

Zveřejněno 21. 2. 2011

Poznámka autorky isindy

Na tento recept jsem narazila na varecha.sk. Nemám dlouhodobě vyzkoušený, ale nevidím důvod, proč by neměl být pro organismus přínosem, o prospěšnosti jednotlivých surovin asi nikdo nepochybujeme.

Tak máme již v lednici a postupně zkoušíme, co to s námi anemiky udělá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NExp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NExp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivi, mám červenou řepu moc ráda i proto, že se říká, že čistí játra a organismus vůbec. Dnes jsem ji koupila a pak zjistila, že nemám petržel, tak s realizací nápoje ještě počkám...ale už se na ni těším :-p. Hlavně mě tam potěšil ten česnek, ten dovede nápoj k dokonalosti...:-p

to vypadá na pěkný pročišťovák:yes:...a když si dám víc, nebudu řádit??:-D přece jen to prošlo kvasem:-))

Magdi, absolutně se toho neboj, fakt!!!!!:yes:

magdalenko, dá se to vypít bez obracení žaludku naruby ;-) cítíš v tom tu řepu, štiplavost zázvoru a příchuť česneku...je to takové kyselo pikantní, lehce kvas....

Ja som toto pred pár dňami študovala na slovenských topreceptoch...http://www.toprecepty.sk/recept/2477-kvas-z-cvikly...
Budem zvedavá na referencie. Vieš popísať, Ivi, ako to chutí? Ď.

ISAHU:yes::yes::yes:

Isi, tohle mámod sousedky a :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Isahu, to má krásnou barvičku, jako nějaké kvalitní víno;-) a je to opravdu zdravé:yes: Máš 3.bod:yes:

ježiš to može byt dobrý...:yes:+2:yes:

Tak na zdraví :-p:yes::yes::-K

ty brďoooo to je fotka:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
nálev na červenou řepu, jak zvýšit červené krvinky, potraviny na zvyseni cervenych krvinek, zvýšení červených krvinek, kvas z červené řepy, nálev na červenou řepu top, cervene vino a hemoglobin, červená řepa a krev, potraviny pro zvýšení červených krvinek, recept na nálev na červenou řepu, cervena repa na krev, červená řepa krev, pikantní nálev na červenou řepu, co je nálev, červená řepa, co z červené řepy, řepa a krev, víno na hemoglobin, co na zvýšení červených krvinek, jak louhovat červenou řepu

Suroviny:
řepa červená, mrkev, petržel, voda, česnek, zázvor čerstvý, sůl, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu