Marcipán z marshmallow
Domácí marcipán z marshmallow je rychlá a snadná alternativa ke klasickému marcipánu. Stačí jen pár surovin a během chvilky vytvoříte jemnou, tvárnou hmotu ideální pro zdobení dortů, cukroví nebo modelování jedlých dekorací.
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipán z marshmallow
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ68
Moje poznámka
Marcipán z marshmallow
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ68
Nejnovější recepty
Vaječný bagel
Přidáno před 3 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno před 5 hodinami
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno před 5 hodinami
Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové placičky se špenátem a vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí stehno s cibulí
Radka61 před 3 hodinami
Milionová polévka našich babiček
ZuzkaBob před 3 hodinami
Lehký tvarohový koláč
Veronika98 před 4 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Sahula před 4 hodinami
Zeleninový krém s restovanými žampiony
Jelen97 před 4 hodinami
Smažená treska
TondaJ před 5 hodinami
Cuketový krém s bílkovými nudlemi
Jelen97 před 5 hodinami
Dršťková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Cuketová pizza
ovocny.caj před 5 hodinami
Jogurtové muffiny
Hansenka před 5 hodinami
Tématické fráze:
marcipan recept,
marcipán,
recept na marcipán,
maršmelou,
marcipán z bonbonů,
marcipánové ozdoby na dort,
potahovací hmota z marshmallow,
ozdoby z marcipánu,
potahovací hmota na dorty,
recept na fondan z maršmelou,
hmota z marshmallow,
maršmelou hmota,
marshmallow hmota,
potahovací hmota marshmallow,
potahovací hmota s marsmelou,
maršmelou bonbony,
marcipán z maršmelou,
maršmelou recept,
marcipán s maršmelou,
potahovací hmota z bonbónů
Suroviny:
marshmallow,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
mandle hořké,
mandlové aroma
Komentáře (49)
A ještě někde dole jste psala že se ozdoby nesmí dát do lednice - že by zvhly. To platí jen na ozdoby, nebo celý potažený dort dá do lednice můžu???
Díky moc za odpovědi.
Nevím, jak je tvůj dort velký , jak je vysoký, jak jsi zručná při potahování dortu - tj. jak tence hmotu dokážeš rozválet a na dort ji přenést. Pokud je hmota silnější, je to jednodušší, pokud je tenká, může se protrhnout. Takže jen informativně lze říci, že na potažení klasického dortu o průměru asi 23 cm, by ti mělo stačit asi 1,5 sáčku zn.JOJO. Pokud nemáš žádné zkušenosti s potahováním dortu, doporučla bych ti, aby sis udělala marcipán a pak si zkusila "potáhnout" třeba obrácený hrnec. Marcipán nezničíš a můžeš zkoušet tak dlouho, až se to povede! Možná, že na tvůj dotaz bude reagovat ještě někdo zkušenější a dozvíš se víc. Jinak ti přeju, ať se zadaří!