Suroviny pro 14
14
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 853 kJ / 3 550 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,61 g |
Tuky | 116,80 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 507 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 558,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme mouku, vodu, olej a kypřící prášek. Nakonec přidáme z bílků ušlehaný sníh. Hotové těsto dáme do vysypané dortové formy a necháme péct cca 180°C asi 30 minut.
Krok 2: Mezitím si připravíme krém podle postupu na krabičce. Krém si rozdělíme na 2 části.
Krok 3: Až nám korpus vychladne tak si ho rozpůlíme. Spodní půlku namažeme marmeládou a na to přidáme část té první půlky krému (druhou použijeme na boky dortu a na vršek dortu). Pokud máme namazáno, tak přiložíme druhou půlku dortu.
Krok 4: Mezitím jsme si připravily do zapékací mísy menší vrstvu želé, které jsme obarvily na fialovo a vykrajovaly z něho hvězdičky a kytičky.
Krok 5: Vršek dortu pomažeme slabou vrstvou krému a na to dáme podle fantazie vykrojené tvary z fialového želé. Pokud máme dozdobeno, tak zalijeme čirým želé. Až nám žele ztuhne, tak dozdobíme částí krému boky a ozdobíme je nasekanými mandlemi.
Krok 6: Mezitím jsme si z marcipánu vytvořily růžičky a lístečky. Podle fantazie jsme je uspořádaly na dortu.
Krok 7: Do zdobícího pytlíku si vezmeme zbylý krém a jednu část obarvíme modrým barvivem. Přirozený krém a modrý obarvený krém vložíme do zdobícího pytlíku a děláme zase podle fantazie zdobení na dortu. No a pak jsme ihned musely dát dortík do chladničky aby nám krásně ztuhl.
Zveřejněno 25. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborný vanilkový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vYoX
Moje poznámka
Výborný vanilkový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vYoX
Nejnovější recepty
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 2 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 19 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 19 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 20 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 1 hodinou
Třená bublanina s třešněmi
Moanka před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
Tomas1976 před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
Vlasti80 před 4 hodinami
Marmeláda z červeného rybízu
Vlasti80 před 4 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 5 hodinami
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 6 hodinami
Kedlubnový salát s mrkví
Mamma před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 17 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 18 hodinami
Tématické fráze:
výborné krémy na dorty,
výborné krémy do dortů,
výborné dorty,
recepty na výborné dorty,
výborný vanilkový krém,
výborný krém do dortů,
výborný dortový krém,
vanilkové dortíčky,
recepty na výborné krémy do dortů,
zdobicí krém lehký,
výborný krém na dort,
zdobící krém na dort,
vyborný dorty,
zdobici krem na dorty recepty,
vyborne recepty na dorty,
vanilkový krém do dortu,
vanilkovy krem na dort pod marcipan,
zdobící krém na dorty,
jak obarvit krem na modro,
vyborné krémy
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
voda,
olej,
kypřící prášek,
jahodová marmeláda,
želatina,
potravinářské barvivo,
krém vanilkový dr.oetker,
mléko sušené,
cukr moučkový,
med,
olej,
voda,
mandle sekané
Komentáře (12)
To mám ale šikovnou sousedku