Postup přípravy
(Na panvici robím naraz maximálne dve vajíčka.)
Zveřejněno 7. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Volské oko jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pL4
Moje poznámka
Volské oko jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pL4
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 18 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 19 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 19 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 20 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Tématické fráze:
volské oko,
volské oko se slaninou,
volske oko ve strouhance,
volské oko recept,
volská oka recept,
vajíčkový řízek,
řízek petra voka,
volská oka,
jak udělat volské oko,
smažené volské oko,
recept na volské oko,
volska voka,
vejce jako rizek,
vepřový řízek podle petra voka,
volské oko smažené,
vajicko ve strouhance,
recepty-vejce,
volská voka jinak,
volske voko,
jak udelat volské oko top recepty
Suroviny:
vejce,
olej,
strouhanka,
sůl
Komentáře (32)
Ač po obědě, jsem na to dostal takovou chuť, že nebylo v mých silách odolat svačince bez pečiva
magdalenka:
Rcp sem opisovat nebudu, ale třeba bude obrázek někoho inspirovat a vedle smaženýho voka podle vás, zkusí i smaženej žloutek podle Sveva z Labužníka
No, občas dělám něco podobného ke slanině, když snídáme v posteli
http://www.labuznik.cz/recept/smazeny-zloutek/
...a protože paní casinová nerada "živé" žloutky, tak je zřejmé kdo si smlsne i tom jejím...
Môj rec.je niečo ako volské oko v strúhanke...
V tomto prípade je to jednoduché - medzi dvoma vrstvami opečenej strúhanky je "opečené" volské oko...
Neviem, či takáto úprava vajca bola špecialitou u nás doma, v mojom okolí som sa s ním nestretla. Viem, že sa robieva tak, že na strúhanku sa vyleje rozšľahané vajce. U nás sa robilo práve takto - nerozšľahané a deckám je to chrumkanie strúhanky akosi sympatické...