Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 332 kJ / 79 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,16 g |
| Tuky | 0,39 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 15,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí plátky si naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme.
Krok 2: Každý plátek poklademe anglickou slaninou a rozpůlenými švestkami a srolujeme.
Krok 3: Zajistíme jehlou, nebo párátkem, popř. svážeme a obalíme v hladké mouce.
Krok 4: Mezitím si uděláme tmavší cibulový základ a na něm roládky ze všech stran opečeme.
Krok 5: Podlejeme vodou, přidáme jednu lžičku švestkových povidel a dusíme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut.
Krok 6: Śťávu zahustíme lžící hladké mouky, provaříme a podáváme nejlépe s rýží.
Zveřejněno 12. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roládky se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYE5
Moje poznámka
Hovězí roládky se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYE5
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso se švestkami,
hovezi na svestkach,
hovězí rolada,
hovězí roládky,
hovězí závitky na víně se švestkou a anglickou,
hověží na sušených švestkách,
hovězí se sušenou švestkou,
hovězí roláda plněná švestkami,
hovezi maso se susenymi svestkami,
hovězí se slaninou a svestkami,
hovězí rolady,
hovězí roladky recepty,
roláda na švestkách,
roláda se švestkami,
písecké hovězí s rýží,
tvaruzkovy dortík s povidla recept,
hovězí rolády na švestkách,
hovězí panenka se švestkami,
veprova panenka se susenyma sveskama,
hovezi maso se susenymi svestkami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina anglická,
sůl,
pepř,
cibule,
švestky sušené,
povidla švestková,
mouka hladká,
mouka hladká,
olej
Komentáře (35)
I když - najdou se kuchaři, kteří to zkazí, např. moje velké zklamání v jedné proslulé písecké restauraci, kde pokrm z panenky a sušených švestek zaštítili jménem slavného štamgasta Adolfa Heyduka... A servírovali tenký obal neochuceného masa naplněný obrovským množstvím povidel... Ale to není nic nového, tam rozvaří i těstoviny a jaká to škoda...
Danielo
Držte mi palce, vypadá to, že od pondělí půjdu pomáhat do kuchyně na brigádu. Mám děsné nervy, že nic nebudu umět