Suroviny
Porce: 4 porce velké
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 408 kJ / 576 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,45 g |
Tuky | 15,60 g |
Vláknina | 0,90 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 70,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno s kořením uvaříme ve vodě v tlakovém hrnci.
Krok 2: Odkostíme, nakrájíme na kousky.
Krok 3: Přeliv - mléko přelijeme do hrnce, trochu si necháme na zahuštění s moukou.
Krok 4: Osolíme, přidáme muškátový oříšek a přilijeme rozmíchanou mouku, mícháme do zhoustnutí, provaříme ještě asi deset minut na mírném ohni.
Krok 5: Odstavíme z plotny, přimícháme křen a necháme vychladit, sem tam promícháme.
Krok 6: Maso přelijeme přelivem.
Zveřejněno 15. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzené koleno s křenovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxyD
Moje poznámka
Uzené koleno s křenovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxyD
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 29 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 46 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
uzené koleno,
jak dlouho se vaří uzené koleno,
vaření uzeného kolene,
jak dlouho vařit uzené koleno,
uzené koleno s křenovou omáčkou,
uzene koleno s krenem,
uzené koleno v papiňáku,
www uzene koleno doba vareni,
jak dlouho vařit uzené koleno v tlakovém hrnci,
doba vaření uzeného kolene,
uzene koleno priprava v tlakovem hrnci,
doba vaření uzeného kolena,
uzené koleno recept,
křenova přeliv recept,
uzena krkovicka s krenovou se sýrovou omáčkou,
uzené koleno doba vaření,
přeliv na uzené maso,
uzené koleno délka vaření,
uzené koleno s omáčkou,
délka vaření kolene v tlakovém hrnci
Suroviny:
koleno vepřové uzené,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
mléko,
mouka hladká,
ořech muškátový,
sůl,
křen
Komentáře (6)