Habešan
Habešan je opravdová lahůdka. Voňavé perníkové těsto potřeme povidly se skořicí. Následně posypeme opečenými lískovými ořechy, které se díky opražení v troubě krásně rozvoní. Podle tohoto receptu jej snadno zvládnete.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 436 kJ / 2 972 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,92 g |
| Tuky | 78,87 g |
| Vláknina | 17,55 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 1,86 g |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 471,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Habešan
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYW6
Moje poznámka
Habešan
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYW6
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 20 minutami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 31 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 31 minutami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 33 minutami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 1 hodinou
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 1 hodinou
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 1 hodinou
Medovníkové koule
Dechtochema před 1 hodinou
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 1 hodinou
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 1 hodinou
Tématické fráze:
jak rozpůlit kokosový ořech,
medovník s povidly,
dortománie galerie,
moučníky,
celozrnný závin s povidly,
dort habesan,
moučník habešan,
perníková roláda s povidly,
habersan,
pernikovy zavin habesan,
habesan buchta,
chlebíček habešan,
perník habešan,
šátečky z celozrnné mouky s oříškovou náplní,
perníkový závin s povidly,
něco s povidly,
habesan moucnik,
perníkový závin s povidly a ořechy,
recepty z dortománie,
dortománie 21 díl
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
med,
rum,
soda jedlá,
koření do perníku,
povidla švestková,
rum,
skořice mletá,
ořechy lískové
Komentáře (47)
no tak jsi to ovejcila, no bóďo
jaa vim ze je to dobre bochte, voni jako cert. . . eee umyty cert
jo tak ty jsi toho habíbu jeste vytunila brusinkama? Se nedivim,ze si pak zblajznes pul sve prace
a jeste ho hejcka cukérkem,k cemu sprosta mouka, ze?
p.s. Ale fesaka jsi vyrobila, i s tem leskem
habibéé, fatimo krásná.. upíknuto i s vejcetem
můj otaz, ohledněvá potírky.. to nebylo nic proti tomu, co následovalo
no nic, fúkala jsem jak fujara, abych se toho sladkého svinstva zbavila
do vňútra jsem ještě přidala brusinky a vrchem zase mandličky lupínkové.. to ti je dobrota.. půlku 1. nohavice jsem ztrestala, páč jsem se mušíla uklidnit po duševní újmě.. uff... bod jsem dala, tu máš foto a díky veliké, převeliké, hermionko moje milá
p.s. Cítím, že u reveníčků je již napínuto, voňá to až semká
a podle toho jakou"vervou"tlučeš
Recept super, bodík letí
ty máš bod,to je jasnééé
jo,a taky se mi moc líbí ten název