Velikonoční hlavička - nádivka
Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a zdraví. Tak si ji zkuste upéct podle tohoto receptu.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 087 kJ / 3 128 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 229,87 g |
| Tuky | 138,95 g |
| Vláknina | 17,20 g |
| Cholesterol | 2,39 g |
| Sodík | 6,03 g |
| Sůl | 14,00 g |
| Sacharidy | 230,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny druhy masa uvaříme v osolené vodě doměkka a po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Vývar odložíme stranou.
Krok 2: Rohlíky nakrájíme také na kostičky a zalijeme je rozšlehanými vejci s kořením a částí odloženého vývaru z masa. (Zbytek vývaru můžeme zamrazit, nebo jinak využít.)
Krok 3: Necháme chvíli prosáknout, přitom je dvakrát lehce promícháme.
Krok 4: Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 5: Maso, rohlíky a nasekané bylinky (pažitku, petrželku, kopřivy) smícháme s olejem, dokořeníme a zlehka promícháme. Směs urovnáme do připraveného pekáče.
Krok 6: Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě cca 180 °C asi 30-40 minut.
Zveřejněno 10. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční hlavička - nádivka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVXX
Moje poznámka
Velikonoční hlavička - nádivka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVXX
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 3 minutami
Sýrové placky
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 4 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 4 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 2 hodinami
Celozrnné housky
Manik před 3 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 4 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 5 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 5 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 5 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 5 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 15 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 17 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 17 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční nádivka kluci v akci,
velikonoční nádivka - kluci v akci,
velikonoční hlavička kluci v akci,
velikonoční hlavička,
velikonoční hlavička recept,
klucí v akci velikonoční nádivka,
recept na velikonoční hlavičku,
velikonoční nádivka recept,
kluci v akci nádivka,
recepty velikonoční hlavička,
hlavička recept,
kluci v akci všechny recepty,
velikonoční sekaná kluci v akci,
velikonční nádivka,
velikonoční nádivka,
recept na velikonoční nadivku kluci v akci,
nadivka kluci v akci,
nadivka z kopriv,
velikonoční nádivka - hlavička,
hlavička
Suroviny:
maso uzené,
maso vepřové,
maso kuřecí,
vývar masový,
rohlík,
vejce,
petrželka,
olej,
sůl,
pepř mletý,
květ muškátový,
tuk,
strouhanka
Komentáře (12)
A ještě, když mám, dám trochu strouhaného křenu. Zkusila jsem podle Kluků v akci a fakt je tam dobrý.
Do nádivky jsem použila kousek pečeného vepř. kolena, uzený bůček a kousek kabanosu. Přidala jsem i kousek nastrouhaného eidamu. Kopřivy mi rozstou na zahradě a přidala jsem i trichu zelené petrželky.
Když jsem klukům řekla, že tu kopřivu stříhám k obědu, tak říkali, že si dají samotné brambory