Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 776 kJ / 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,10 g |
Tuky | 27,42 g |
Vláknina | 21,89 g |
Cholesterol | 160 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 62,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout.
Krok 2: Na jehlu navlékáme střídavě maso, cibuli, slaninu, kousky papriky. Jemně poprášíme moukou a opékáme v rozpáleném oleji.
Krok 3: Do výpeku vložíme nakrájená rajčata a podusíme je. Jehly přeléváme podušenými rajčaty, zdobíme plátkem citronu a podáváme s rýží nebo bramborami.
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Athénská jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpW6
Moje poznámka
Athénská jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpW6
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 14 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 18 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 10 hodinami
Krenex
dragomirac před 12 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 12 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 12 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 13 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 13 hodinami
Tématické fráze:
aténská jehla,
atenska kureci jehla,
vepřova jehla,
athénská jehla z kuřecího masa,
vat´ák,
jehly jídlo,
kuřecí jehla,
athénská kuřecí jehla,
aténská polévka recept,
jídlo na jehle,
morska jehla jidlo,
morska jehla jak upict,
athénské maso,
jak upect morskou jehlu,
jidlo jehla,
jehla z vepřového masa,
athénské kuřecí nudličky,
vepřová jehla ,recept,
ahténská jehla,
aténská jehla recept
Suroviny:
maso vepřové,
koření gyros,
olej,
sůl,
máslo,
cibule,
paprika čerstvá červená,
slanina,
mouka hladká,
rajče,
citron
Komentáře (9)
Dík za nápad a posílám obrázky...
Receptíky mi zaslal kamarádka ta si ce tam fotky má ale to použi