Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkovo-chlebová polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 940 kJ /
942 kcal
Bílkoviny19,03 g
Tuky79,29 g
Vláknina10,17 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 252 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy35,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem. Přidáme škvarky, chléb, mrkev a celer - vše nakrájené na kostičky. Krok 2: Chvilku restujeme, pak zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme majoránku a pepř. Necháme chvíli povařit a na závěr zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili ze 2 lžic hl.mouky a trošky oleje. Krok 3: Necháme přejít varem, případně dochutíme, zdobíme zelenými natěmi.

Zveřejněno 27. 3. 2011

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: výstřižek z časopisu Květy - mírně upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4k3x

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4k3x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

krásný talířeček a polívčička hmmmňam...:yes::yes:

Polévka vypadá úžasně:-p:yes:

toto vyzerá chutne, ale pre istotu ju vyskúšam zajtra, či vlastne už dnes na oobed...;-):yes:

spagetka: špagi, to přeci není žádné tajemství, že máš přehled o bylinkách a libeček, že přímo miluješ, to tu snad ví každý:-)

Všem děkuju:-)

HankaPu:výborný:yes: a ten talíř je krásnej:-8

magdalenka::-K:-Ksom vedela,že sa ti bude páčiť:-8veď je tam rapííík:yes::yes::-D

Hani, no jo polévečka a dokonce taková, kterou jsem ještě nedělala a asi by mě se škvarkama nenapadla a jelikož je mám, tak až tu co máme sníme, tak jí prubnu. Dopředu už dávám jasný 3. bod:yes:

Hani, jak to víš? :-O:-D:yes:

Špagi, víš, že jsem si na tebe vzpomněla, že ty bys tam určitě přidala libeček. no a Magdi ta by tam přidala "medvěda":-D:-D:-D, ale určitě se tam hodí obojí.:-)

Tohle mám po babičce:-O - teda ne řapíkatý celer, normální a ještě s libečkem ;-):-p:-p:yes::yes:

Hanka, zaujímavá a fotogenická polievka...:yes:

Tématické fráze:
chlebová polévka, chlebová polévka recept, recepty z chleba, polévka z chleba a škvarkama, recept chlebova polevka

Suroviny:
chléb, vývar hovězí, mrkev, cibule, celer řapíkatý, škvarky, sádlo, mouka hladká, česnek, majoránka, pepř, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu