Škvarky z mikrovlnky
Mikrovlnná trouba má mnohem větší využití, než je jen ohřev jídla. Ze syrového sádla v ní můžeme snadno připravit zlaté, voňavé a křupavé škvarky. Ty můžeme mlsat jen tak s chlebem, nebo z nich připravit škvarkové placky.
Suroviny pro 1 dávka
Škvarků je menší miska, sádla cca 0,4 l.
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 807 kJ / 4 495 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 495,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sádlo omyjeme a nakrájíme na kostky o velikosti 1,5-2 cm. Vložíme do nejlépe porcelánové mísy nezdobené zlatem (musí být vhodná do mikrovlnné trouby), přilijeme lžíci vody a vaříme nejprve na středním stupni pod poklicí 2x4 minuty, v mezidobí je promícháme.
Krok 2: Když jsou kostky zcela ponořené do "šťávičky", kterou pustily, opět je promícháme, už nedáváme poklici a na druhý nejvyšší stupeň vaříme, dokud nezačnou svrchu růžovět.
Krok 3: Slijeme vyškvařené sádlo, promícháme, necháme trochu sádla po dně a na nejvyšší stupeň dovaříme do červena.
Krok 4: Přecedíme a vymačkáme z nich zbytek sádla. Bývá jich menší miska, jsou úžasně křupavé, nejsou nasáklé sádlem.
Zveřejněno 4. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarky z mikrovlnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0gEv
Moje poznámka
Škvarky z mikrovlnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0gEv
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 52 minutami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 1 hodinou
Bramborová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza z rohlíků
zonoro před 1 hodinou
Afrika řezy
hliboka před 2 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 2 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 3 hodinami
Koka sušenky
habis před 4 hodinami
Tématické fráze:
skvarky v mikrovlnce,
škvaření sádla v mikrovlnce,
domácí škvarky z mikrovlnky,
sádlo z mikrovlnky,
sádlo v mikrovlnce,
škvaření sádla v troubě,
škvaření sádla v mikrovlnné troubě,
domaci sadlo z mikrovlnky,
vyškváření sádla,
škvařit sádlo v mikrovlnce,
skvarene sadlo v mikrovlnce,
škvarky recept,
sádlo škvařené v mikrovlnce,
vyškvaření sádla v mikrovlnce,
škvarky,
škvařené sádlo v mikrovlné troubě,
škvaření sádla v mikrovlné troubě,
škvaření sádla v tlakovém hrnci,
tlakový hrnec do mikrovlnky,
škvareni sadla v pomalém hrnci
Suroviny:
sádlo
Komentáře (12)
Prokázaná nebezpečí užívání mikrovlnek
Ja jsem ale take cetla ... a ne jen jeden clanek o tom, jak se pokrmy v mikrovlnce znehodnocuji. Likviduji se vitaminy atd.
Krom toho, původní autor si plete hodinky a holinky, které jak každý ví mají mnoho společného. Oboje se natahuje. No a on si plete vlny a ještě do toho zamotá radioaktivitu. A že se v rusku nesměly používat? Tam se toho nesmělo, třeba cestovat. Zřejmě i to je škodlivé.
Tak mne prosím omluvte, mikrovlnka už se zase těší naší přízni.
My ji až do přečtení používali taky.