Velikonoční medovníčky
Perníčky jsou vděčné pečivo. Dozlatova upečené a tématicky dozdobené mohou posloužit jako koleda pro děti nebo ozdoba svátečního stolu. Nebudou pracnější než ty, které pečete na Vánoce. A hlavně - udělají radost a budou chutnat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 243 kJ / 6 033 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,45 g |
Tuky | 107,05 g |
Vláknina | 32,34 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 7,29 g |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 1 079,59 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční medovníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwnE
Moje poznámka
Velikonoční medovníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwnE
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 16 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno 14. 10. 2025 11:38:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 2 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 4 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 5 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 16 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 19 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 19 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 20 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 21 hodinami
Tématické fráze:
medovnicky,
vánoční medovníčky,
perníčky a medovníčky velikonoční,
perníčky a medovníčky,
medovníčky recept,
velikonocni moucniky,
vánoční medovníčky zdobení,
medovníčky perníčky,
medovníčky zdobení,
velikonoční medovniky,
medovníčky.sk,
velikonoční moučník,
pernicky a medovnicky.sk,
jak zdobit velikonoční vejce,
velikonoční recepty,
perničky a medovničky zdobeni,
velikonočné recepty,
medovníčky vánoční zdobené,
medovnicky vanoce,
recept na velikonoční jidáše
Suroviny:
mouka hladká,
soda jedlá,
koření do perníku,
kakao,
tuk,
med,
cukr moučkový,
vejce,
rum,
citron,
vejce,
bílek,
cukr moučkový,
solamyl,
šťáva citronová
Komentáře (18)
PS: Jj, na Velikonoce je to zdobení veselejší a vypadá přeci jen trochu jinak. Ale zase k jídlu je lepší nezdobit-není to pak tak líto je spapat!
a proč zdobit??
Už jsem je pekla 2x, jsou výborný a měkoučký