Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 268 kJ / 781 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 1,00 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 162,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Holubinky očistíme (na řízky používám u větších kousků celý klobouk) a zvlášť pak celou nohu, u velkých nohu a klobouk rozpůlíme, menší jenom rozpůlíme, malé děláme vcelku. Prosolíme, zespod potřeme utřeným česnekem a necháme chvilku odpočinout.
Krok 2: Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé plátky a měsíčky a dáme na pánev. Dospodu dáme cibuli. Pořádně posypeme kmínem, osolíme, přidáme vývar, trošku sádla a zakryjeme a dusíme.
Krok 3: Zapneme fritovací hrnec a mezitím si obalíme holubinky v klasickém trojobalu, které potom smažíme ve fritovacím hrnci dozlatova. Sem tam promícháme brambory na pánvi, až jsou hotové.
Zveřejněno 1. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WWBW
Moje poznámka
Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WWBW
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 9 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 14 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 1 hodinou
Kávové úlky
MichaelaSr před 1 hodinou
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 1 hodinou
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 1 hodinou
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 2 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 3 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 3 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 3 hodinami
Tématické fráze:
holubinka fialova,
holubinky,
houba holuběnka,
jedlé holubinky,
rizky z holubinek,
holubinky recepty,
holubinky na taliri,
holubinky foto,
holubinka ruzovka,
holubinka ruzova,
jak dlouho smažit hřiby,
pokrmy z holubinek,
ciruvka zelanka recepty,
holubinky recept,
holubinka zelena,
recepty z holubinek,
fialová holubinka,
holubinka fialová recepty,
holubinka,
čirůvka zelánka recept
Suroviny:
holubinka,
sůl,
česnek,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
brambory,
vývar masový,
sádlo,
sůl,
pepř,
kmín celý,
cibule
Komentáře (22)
Už jsem přidělila bod.
Houby jsme doma jedli pořád. Maminka vždycky říkala, že už jí lezou "krkem".
Byly polévky, omáčky, smaženice, řízky nebo jen posolené a opékané přímo na plotně nebo panvičce.
Jo, tomu já říkám největší projev lásky a důvěry. Když naservíruju partnerce houbové jídlo, popřeju jí - dobrou chuť, lásko... a na její otázku - ty nebudeš???? Řeknu - ne, děkuju, nějak se necítím dobře. Byla to zkouška, a dotyčná dáma obstála, když mi za chvilku dala vylízaný talíř se slovy - dobrota.
Buhužel holubinky neznám.
To jsem si zase hezky početla,jo to je Kadlik
Spagi, můj muž vidí rok co rok, že v pohodě holubinkovou hostinu přežívám a přesto odmítá je konzumovat
Když mi poprvé ukázal děda tuhle houbu, tak jsem mu nechtěla věřit, že ta divná zelenavá houba je fakt výborná, ale když jsem viděla, že to přežil...
Receptík