Cuketový nákyp po X té
Cuketový nákyp je lehký a nadýchaný pokrm, ideální pro letní dny. Spojuje jemnou chuť zeleninu, sýru a koření. Můžete si ho vychutnat jako hlavní chod nebo lehkou večeři. Přidat do něj můžete i to co máte zrovna po ruce.
Suroviny pro 1 dávka
Pekáček 30x20 cm
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 592 kJ / 1 097 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,16 g |
Tuky | 46,22 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 2,26 g |
Sůl | 5,90 g |
Sacharidy | 95,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C.
Krok 2: Vymažeme zapékací misku máslem.
Krok 3: Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo a necháme vypotit. Potom vymačkáme vodu.
Krok 4: Maso pokrájíme na drobnější kousky, sýr nastrouháme, česnek utřeme se solí, mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva a kořením.
Krok 5: Všechny suroviny společně dobře promícháme.
Krok 6: Do vymazaného pekáčku nalijeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut na 200 °C dokřupava.
Zveřejněno 14. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový nákyp po X té
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QAqM
Moje poznámka
Cuketový nákyp po X té
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QAqM
Nejnovější recepty
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 1 hodinou
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 16 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 16 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 19 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice zapečená se sýrem
snegurka před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Petsara před 5 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Kajkajak před 5 hodinami
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Zdenislavka před 9 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 13 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 13 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 13 hodinami
Základní kváskový chleba
Brona.S před 13 hodinami
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
cuketový nákyp,
žlutá cuketa recepty,
cuketový prívarok,
nákyp z patizonu,
nákyp z cukety,
cuketový nákyp recept,
výrobky z cukety,
cukeťák,
recepty z dýně,
tykev recepty nakyp,
cuketový nákyp s uzeným masem,
recepty ze žluté cukety,
žlutá cuketa recept,
žluty patison recept,
plněnej bůček,
cuḳínový nákyp,
patizon nákyp,
cukety a recepty z nich,
ty z recepty z cukety,
tvary cuket
Suroviny:
cuketa,
maso uzené,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
vejce,
sýr tvrdý,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
máslo
Komentáře (18)
Pre ilustráciu ti prikladám fotky ( sú pri plnenej tekvici, pozri odkaz nižšie ), sú to sáčky so semenami. Keď budem mať svoju, tak ju sfotím aj na reze. Zatiaľ sú tekvice ešte malé.
http://www.toprecepty.cz/recept/2232-plnena-tykev/
Robím z nich od kompótu, cez polievky, prívarok, zapekané, plnené ...všetko. Nie všade sa hodí cuketa, práve preto, že má veľa vody.