Králík pečený s bůčkem
Jemné a dietní králičí maso je vynikající na pečení. Díky nízkému obsahu tuku je vhodné přidat k němu něco tučnějšího, aby se zachovala šťavnatost. Upečte si k nedělnímu obědu králíka s bůčkem podle našeho receptu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 093 kJ / 1 695 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,66 g |
| Tuky | 148,99 g |
| Vláknina | 7,28 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 304 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 12,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka naporcujeme. Poté jej spaříme vařící vodou, opláchneme studenou vodou a osušíme. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 2: Z bůčku odstraníme kůži a pokrájíme jej na plátky, které poklademe na dno pekáčku či kastrolu a okmínujeme. Na bůček položíme porce králíka.
Krok 3: Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 4: Maso potřeme česnekem, přidáme cibuli a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pokličkou (či druhým pekáčem) a vložíme do vyhřáté trouby.
Krok 5: Pečeme zhruba hodinu. Poté králíka obrátíme, podlijeme vodou a pečeme další hodinu. Zhruba každých 15 minut přelijeme vypečenou šťávou. Připečenou šťávu po obvodu pekáčku seškrabujeme.
Krok 6: Když je maso skoro hotové, dopečeme bez pokličky doměkka.
Krok 7: Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Zveřejněno 28. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík pečený s bůčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0By
Moje poznámka
Králík pečený s bůčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0By
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 5 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 7 minutami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 18 minutami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 59 minutami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 1 hodinou
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty podle pohlreicha,
recept na pečeného králíka,
nejlepší recept na pečeného králíka,
recept kralik,
jak upéct králíka,
pečený bůček pohlreich,
pečený králík na zelenině,
recepty na pečeného králika,
králik,
jak správně upéct králíka,
nejlepší recept na králíka,
pečenej králík,
kralik recepty,
pohlreich pečený bůček,
králík recept,
nejlepsí recepty na kralika,
recepty z králíka,
recepty kralik domaci,
pečený bůček s králíkem,
top recepty králík
Suroviny:
králík,
bůček,
cibule,
kmín celý,
česnek,
sůl
Komentáře (27)