Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový závin se slaninou

Chutný závin plný dušených lesních hub a křupavé slaniny, zabalený v jemném listovém těstě. Díky vajíčkům a strouhanému sýru je příjemně vláčný a sytý. Nakonec pomažte vajíčkem a nechte upéct do zlatova.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém oleji necháme zpěnit cibuli a osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Krok 2: Přidáme očištěné a pokrájené houby, sůl, koření, rajčata a vydusíme veškerou tekutinu. Krok 3: Pak vmícháme nastrouhaný sýr a vyklepnutá vejce. Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 4: Směsí pomažeme rozválené listové těsto a svineme do závinu. Krok 5: Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20-30 minut.

TIP: Čím dalším lze naplnit slané záviny

Zveřejněno 20. 7. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqoO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqoO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Závin vypadá krásně 😉

Také mnohokrát děkuji,až zase dorazím s houbami,něco vám sem zas šoupnu. Díky:-8:-K

Ten by mi chutnal...:yes:

Taky jsem začala s těmito záviny, at jiz na sladko nebo na maso, houby, mlete , už ted jedu na tét bazi, prima:-K;-):-):yes:

Vypadá to úžasně:-p :yes:

:-Kno že sem lezu samá dobrota:-D:-Do hubnutí si můžu nechat jenom zdát houby miluju na jaký koliv způsob:-*jak u nás začnou růst určitě vyzkouším+6:yes::yes:

prosím,pošli mi na SZ kousek;-):-D,díky;-)

:-*Krásně nafocený mňamkový závin:-p+5:yes:

To se mi moc líbí!! A máte se, že již u Vás rostou houby :-)))

Tématické fráze:
houbový závin, žampionový zavin, houbový závin recept, houbový jed, závin se slaninou, zavin s houbami, slaniny závin, houbova smes do zavinu, závin se slaninou a houbami, závin na slano s houbami, zavin s houbami a slaninou, zavin houbovy, houbové zaviny, domácí těsto na houbovej závin, závin na slano, záviny houbové, koření na houbový závin, houbový štrůdl, pecene hriby se slaninou, závin s anglickou slaninou a žampiony

Suroviny:
těsto listové, houby lesní, slanina pikantní delikates, cibule, česnek, sýr strouhaný, vejce, tymián, rajče sušené, kmín celý, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu