Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nové brambory vařené ve vývaru

Vařené brambory jsou jednou z nejoblíbenějších a nejčastěji připravovaných příloh. Nové brambory můžete zkusit uvařit také ve vývaru. Nejprve je lehce orestujte na másle s česnekem, poté zalijte vývarem a vařte. Hotové brambory pak polijte zredukovaným vývarem.

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 934 kJ /
701 kcal
Bílkoviny16,35 g
Tuky19,23 g
Vláknina14,27 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 153 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy109,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory i se slupkou omyjeme a jsou-li příliš velké, překrojíme je. Krok 2: Do hrnce dáme máslo a olej, přidáme oloupané stroužky česneku a po chvíli vhodíme připravené brambory. Krok 3: Promícháme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut nebo dokud nejsou brambory zcela měkké. Krok 4: Poté brambory vyjmeme a vývar zredukujeme. Brambory podáváme přelité zredukovaným vývarem.

TIP: Zeleninový vývar bez odpadu? Jak jej uvařit a využit všechny odřezky zeleniny

Zveřejněno 25. 7. 2011

Poznámka autorky Lucasinka

Brambory můžeme po uvaření přendat na pekáček, poklást kousky másla a dát na chvíli do trouby.

Inspirovala jsem se na stránkách http://www.prozeny.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGkp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGkp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lucasinko, tak realizováno...s menšími obměnami. Protože nejsme vegetariáni, použila jsem masový vývar. A protože s manželem opravdu nejsme vegetariáni, nahradila jsem máslo a olej kouskem špeku...;-):-) Snad se na mě nebudeš zlobit, já ho chtěla spotřebovat...
Všem doporučuji vyzkoušet, zejména ten redukovaný vývar je fantastický. Posílám obrázky, bod jsem dala včera.:yes:

:yes: taky vařim v consome ale ten zeleninový vývar je dobrý nápad pro vegetariány ;-):yes::yes:

Znám a je to pochoutka...:yes::-p

Tak to mne láká k vyzkoušení. Za tip +5

AntoninZ: Pouzivam jen zeleninovy, protoze maso ani nic z nej nejim...ale verim, ze to muze byt dobre. Stejne tak treba i vyvar z ryb by bramboram mohl dat zvlastni chut ;-)

Lucasinko, výborné a děláme. Zkus to s kuřecím vývarem.:-p

Tématické fráze:
vareni novych brambor, vařené brambory, vařené brambory se slupkou, vývar s bramborem, nové brambory se šlupkou, consome recept, redukovaný vývar, co z vařenych brambor, recept z vařených brambor, nejlepší vařené brambory recept, vařené brambory na másle, vývar counsume, recept na hovězí consomé, zeleninový vývar s brambory, vývar, nové brambory, vařené brambory nejlepší, nové recepty, jak spotřebovat vařené zelí, varene brambory v masle

Suroviny:
brambory rané, vývar zeleninový, česnek, máslo, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu